Gemeente Rotterdam

Op dinsdag 15 mei heeft wethouder Jeannette Baljeu van Verkeer en Vervoer samen met vertegenwoordigers van de Fietsersbond regio Rotterdam en het Vervoer Coördinatie Centrum Rijnmond (VCC Rijnmond) een fietstocht door Rotterdam gemaakt. Zowel VCC Rijnmond als de Fietsersbond richten zich op het stimuleren van het fietsgebruik in de stad.

De tocht voerde door het centrum en langs een aantal van de mooiste singels van de stad.

Tijdens de op initiatief van de wethouder georganiseerde tocht ging de aandacht uit naar voorzieningen als fietsroutes, fietspaden, verkeerslichten e.d.
Doel daarbij was te inventariseren waar er verbetering mogelijk is in deze voorzieningen voor de Rotterdamse fietser.

Daarnaast kwamen een aantal ambities naar voren die de Fietsersbond en VCC Rijnmond gezamenlijk hebben geformuleerd. Bij die ambities hoort de uitgave van een fietskaart voor de stad en omgeving en de samenstelling van een webpagina waar allerlei bestaande initiatieven op fietsgebied in de stad en regio zijn beschreven.

Ook is het een gezamenlijke wens op de website www.bereikbareregiorotterdam.nl waar de belangrijkste wegwerkzaamheden, files en vervoersvoorzieningen in de regio Rijnmond te vinden zijn- wegwerkzaamheden aan fietspaden te gaan vermelden en de huurlocaties van de ov-fiets op te nemen.

Op de fotos : wethouder Baljeu met Jan Laverman, de voorzitter van de Fietsersbond regio Rotterdam, bij de aftrap op het stadhuis en met vertegenwoordigers van VCC Rijnmond en de Fietsersbond tijdens de pauze op een terras in het Park.

Zie voor nadere informatie: www.fietsersbond.nl, www.vccrijnmond.nl en www.baljeu.info

Bron: VCC Rijnmond, 22-05-2007