Politie Hollands Midden

Datum: 22 mei 2007

Katwijk Inbraak in bedrijf Dinsdag 22 mei even voor 02.30 uur vond een inbraak plaats in een bedrijf aan de Rijnstraat. De voordeur van de winkel bleek opengebroken te zijn. Uit de winkel werd een geldbedrag gestolen. De politie stelt een onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844, team Katwijk.

Leiden Politiebureau Langegracht verbouwd Het politiebureau aan de Langegracht wordt weer volledig ingebruikgenomen. Na een jaar verbouwing nemen de verschillende afdelingen weer hun intrek in het bureau. Politieteam Leiden Centrum en de publieksservice zijn vorige week al overgegaan naar hun nieuwe werkplek. Het publiek zal bij het binnenkomen direct het verschil zien. De wachtruimte is ruimer opgezet en er is een hogere werkbalie. De districtsleiding, het Milieuhandhavingsteam, het Jeugd Preventie Team en andere ondersteunende diensten zijn maandag 21 en dinsdag 22 mei verhuisd. Andere afdelingen zoals de districtsrecherche en de verkeersondersteuning volgen de komende weken. Zij waren tijdelijk gehuisvest in Katwijk en in Sassenheim.

Leiden Snelheidscontrole De politie heeft maandagavond 21 mei een korte snelheidscontrole gehouden op de Oegstgeesterweg. In een half uur tijd werd daar van zeven automobilisten vastgesteld dat zij de maximumsnelheid van 50 km/h overschreden. Zij kregen direct een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/h.

Leiden Aanhouding voor mishandeling De politie heeft maandagavond 21 mei in het Noorderplantsoen een 25 jarige man uit Leiden aangehouden. De man wordt er van verdacht die avond rond 18.30 uur een 33 jarige man en een 51 jarige vrouw uit Leiden te hebben mishandeld. Dit gebeurde op de Stationsweg. De verdachte liep daar naar de man toe en gaf hem zonder aanleiding een vuistslag in het gezicht. Nadat hij weer verder was gelopen bedreigde hij daar twee op een bankje zittende vrouwen en gaf één van de vrouwen een trap tegen haar been. Ook hier was geen aanleiding voor. De verdachte kon op aanwijzing van de betrokkenen worden aangehouden. Hij is voor het onderzoek ingesloten.

Leiden Doorrijder aangehouden De politie heeft maandagavond 21 mei rond 18.25 uur een 32 jarige man uit Leiden aangehouden die rond 17.00 uur op de kruising Koninginnelaan met de Lammenschansweg een aanrijding met een 20 jarige fietsster uit Leiden had veroorzaakt, haar van valse gegevens had voorzien en daarna was weggereden. Omdat de vrouw het kenteken van de auto had genoteerd wist de politie de man bij zijn woning aan te houden. De fiets van de vrouw had door de aanrijding schade opgelopen. De vrouw bleef zelf ongedeerd. De oorzaak van de aanrijding was dat de man geen voorrang aan de over het fietspad rijdende vrouw had gegeven. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Leiden Aanhouding verdachte diefstal fiets en bedreiging De politie heeft maandagmiddag 21 mei een 35 jarige man uit Leiden aangehouden. Een 48 jarige vrouw uit Leiden meldde de politie dat zij er van getuige was dat de man en nog een andere man de fiets van haar dochter probeerde te stelen. Dit gebeurde rond 14.30 uur op de Middelstegracht. Toen de vrouw er wat van zei werd ze bedreigd door het tweetal. Zij deed dan ook aangifte van deze bedreiging. Op zoek naar deze mannen sprak de politie een 51 jarige Katwijker aan wie door de aangehouden verdachte een fiets te koop was aangeboden. Even later achterhaalde de agenten deze man. Bij zich had hij een vrij nieuwe fiets. De eigenaar is daarvan achterhaald. Hij is uitgenodigd voor het doen van aangifte en om zijn fiets weer in ontvangst te nemen. De verdachte vond het nodig om tijdens het insluiten een kopstoot te geven aan een agent. De verdachte krijgt ook hier proces-verbaal voor. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten. Ook is de politie nog op zoek naar de 2e verdachte.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Maandag 21 mei om 19.15 uur vond op de kruising N11/Leidsche Schouw een verkeersongeval plaats. Een 89 jarige automobilist uit Utrecht reed over de N11 in de richting van Leiden. Bij de verkeerslichten op de kruising met de Leidsche Schouw stuurde de bestuurder plotseling naar links, waar op dat moment een 18 jarige vrouw uit Utrecht met haar bestelauto reed. De Utrechtse week uit en remde hard, echter midden op het kruispunt raakte de auto de bestelauto. De auto schoot voorbij en reed schuin de kruising over waar hij frontaal tegen een wachtende tegemoetkomende auto botste. De Utrechtenaar werd met onder andere een hoofdwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Oude Wetering Aanhoudingen na bedrijfsinbraak De politie heeft dinsdag 22 mei omstreeks 02.45 uur vier Hagenaren van 18 (3) en 20 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Meerkreuk. Omstreeks 01.25 uur kwam de melding. Ter plaatse bleek een ruit van de winkel ingegooid te zijn en waren er sigaretten weggenomen. Agenten zagen in de omgeving een auto opvallend langzaam wegrijden. Op het Noordeinde werden andere zoekende agenten aangesproken door een vrachtwagenchauffeur die een auto had zien wegrijden in de richting van Leimuiden. De vier inzittenden werden op de Weteringweg te Leimuiderbrug aangehouden. Op het parkeerterrein aan de R. van Rijnsingel werd een grote partij sigaretten en een breekijzer aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

Gouda Woninginbraak Dinsdag 22 mei is tussen 00.05 en 00.25 uur ingebroken in een woning aan de 2e Heronimus van Alphenstraat. Terwijl de bewoonster thuis was wist er iemand ongezien via de voordeur binnen te komen. In de korte tijd dat de echtgenoot even de woning uit was werd het raampje in de deur geforceerd waarna de deur kon worden opgemaakt. Uit de hal werden drie tassen weggenomen.

Stolwijk Schennispleger aangehouden De politie heeft maandagmiddag 21 mei een 29 jarige man uit Wormerveer aangehouden op verdenking van het plegen van openbare schennis. De man had in de Beijerschebocht zijn geslachtsdeel getoond aan voorbij fietsende meisjes. Twee van de meisjes belden de politie waarna de man op de Goudseweg werd aangehouden. De verdachte werd in de avond na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Bergambacht Snelheidscontrole De politie in de Krimpenerwaard heeft maandag 21 mei tussen 18.50 en 20.45 uur met de radarwagen een snelheidscontrole gehouden op de Franskade. Van de 265 passanten waren er 14 in overtreding. Zij reden harder dan de maximumsnelheid van 80 km/uur. Vijf bestuurders reden harder dan 100 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 124 km/uur.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --