Persberichten Lekstroom, 09.55 uur

Utrecht, 22-05-2007

Woningsnelkraak

NIEUWEGEIN In de vroege ochtend van dinsdag 22 mei werd een snelkraak bij een woning gepleegd.

Rond 03.50 uur schrokken de bewoners van een woning aan de Steenarend wakker van een harde knal gevolgd door glasgerinkel. De man des huizes ging beneden poolshoogte nemen en zag dat een ruit van de woonkamer was vernield. Uit de woonkamer was de flatscreentelevisie gestolen.

Een buurman was ook wakker geworden. Hij zag aan de achterzijde van de woningen twee personen weglopen in de richting van de Trekvalk. Een politiehond werd ingezet om het spoor van de verdachten te volgen. Dat liep dood op de Trekvalk. Vermoedelijk zijn de verdachten daar in een voertuig gestapt en weggereden.

Getuigen die in de nacht van maandag op dinsdag of de voorgaande dagen iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Steenarend of de Trekvalk, dat verband zou kunnen hebben met deze woningsnelkraak wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Fotos vallen niet in goede aarde

NIEUWEGEIN Een verdachte kon het op maandag 21 mei niet erg op prijs stellen dat een getuige zijn criminele activiteiten op de gevoelige plaat vastlegde.

Rond 19.50 uur fietste een Nieuwegeiner (leeftijd onbekend) over het Muntplein. Hij zag dat een man achter een winkel kratten aan het inladen was. De getuige wist dat de kratten eigendom van de winkel waren en zeker niet door de man meegenomen mochten worden. Daarop pakte de getuige zijn gsm en maakte daarmee fotos van de criminele activiteiten van de verdachte. De verdachte was daar kennelijk niet blij mee en ging met zijn auto achter de wegfietsende getuige aan. De fietser werd op de Waardijnburg klemgereden en de verdachte stapte uit. Hij liep naar de getuige toe, rukte de gsm uit zijn zak, waarbij de zak losscheurde. De getuige verdedigde zichzelf door de verdachte een klap tegen het hoofd te geven.

Agenten gingen naar de Waardijnburg en spraken met de getuige en de verdachte. Daarop werd de verdachte, een 41-jarige man uit Nieuwegein, aangehouden. Bij zijn verhoor bekende hij de kratten te hebben willen meenemen, maar verklaarde in de veronderstelling te verkeren dat zij anders zouden worden weggegooid. Hij betaalde de schade aan de kleding van de getuige (50) en deed afstand van de door hem meegenomen kratten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onderzoek onenigheid op sportveld afgerond

(Zie persberichten Lekstroom d.d. 15-04-2007: Onenigheid op sportveld)

t GOY De politie heeft het onderzoek naar het uit de hand lopen van een voetbalwedstrijd tussen twee damesteams op zaterdag 14 april afgerond.

De politie heeft van vijf personen een aangifte opgenomen en er zijn acht getuigen gehoord. Drie personen, een 43-jarige man uit t Goy, een 45-jarige man en een 40-jarige vrouw beiden uit Houten, zijn als verdachten van mishandeling gehoord. Het dossier is inmiddels gecompleteerd en wordt naar het Openbaar Ministerie verzonden.

Motor van de dijk

JAARSVELD Op maandagmiddag 21 mei raakte een motorrijder gewond bij een ongeval.

Rond 13.40 uur reden een 39-jarige motorrijder uit Dalem en een 21-jarige motorrijder uit Made over de Lekdijk Oost, komende uit de richting van Nieuwegein en gaande in de richting van Lopik. De 21-jarige man reed voorop en zag zijn maat opeens niet meer achter zich. Hij draaide om en reed terug.

Hij zag dat de 39-jarige motorrijder in een bocht van de weg was geraakt, door een hek was gereden en in een weiland was beland. Hij vertelde een uitwijkmanouvre te hebben moeten maken en daardoor van de weg te zijn geraakt.

De politie, ambulance en een traumahelikopter gingen ter plaatse. Het slachtoffer is met onder andere een gebroken sleutelbeen per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en is daar opgenomen.