Siemens

Persbericht

0705.934

Den Haag, maandag 21 mei 2007

Siemens introduceert nieuw toegangscontrolesysteem SiPass Entro Lite

Het systeem SiPass Entro Lite van Siemens Building Technologies is een voordelige oplossing voor toegangscontrole in situaties met één tot acht deuren. Het systeem is geschikt voor kleinere bedrijven die een beperkt aantal ingangen betrouwbaar willen beveiligen, en kan bij organisatorische wijzigingen eenvoudig worden uitgebreid.

SiPass Entro Lite is een eenvoudig toegangscontrolesysteem waarmee kleinere bedrijven, winkels of woongebouwen veilig en efficiënt de toegang tot ruimtes kunnen beheren zonder een traditioneel sleutelsysteem. Met de bijbehorende software kan het systeem eenvoudig worden geprogrammeerd, kunnen systeeminstellingen worden opgeslagen en beveiligd, en kunnen alle gebeurtenissen met of zonder filterfuncties worden gesorteerd. De systeemtechnologie is voor vrijwel alle deurtypen geschikt, inclusief garagedeuren, toegangspoorten of slagbomen.

SiPass Entro Lite kan tot 1000 pashouders en tien verschillende tijdprofielen beheren. Tijdprofielen regelen bijvoorbeeld de toegangsbevoegdheden van bepaalde personen voor verschillende toegangszones. Via de geïntegreerde kalenderklok kunnen de toegangsbevoegdheden op basis van tijd en datum worden ingesteld, bijvoorbeeld bij feestdagen. Het systeem is voorzien van een zogeheten anti passback functie (verhindert dubbel gebruik van pasjes) en een speciale functie voor banken, waarmee de toegang tot geldautomaten buiten de openingstijden van de bank kan worden gecontroleerd.

SiPass Entro Lite kan desgewenst altijd worden uitgebreid naar het grotere systeem SiPass Entro. Dit houdt in dat zonder verlies van hardwarecomponenten een toegangscontrolesysteem kan worden gerealiseerd dat tot 512 deuren en 40.000 pashouders kan beheren.

Siemens Building Technologies is wereldmarktleider met oplossingen en producten voor bescherming en comfort van mensen én veiligheid in en rond gebouwen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Jeroen Vons
Tel: (070) 333 1424
E-mail: jeroen.vons@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies, Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo