Ingezonden persbericht


Persbericht - 18 mei 2007

Willy Alberti eerste Radio 5 Weekartiest

Radio 5 zet wekelijks een groot artiest uit het verleden in de spotlight

Van 21 tot en met 25 mei is Willy Alberti 'Radio 5 Weekartiest'. Tijdens de dagprogrammering draait de zender elk uur een plaat van de Weekartiest en is er speciale aandacht voor zijn leven en carrière. Willy Alberti bijt als Radio 5 Weekartiest het spits af.

"Door de vele enthousiaste reacties die wij van luisteraars kregen tijdens de Week van de Jaren 50 op Radio 5 werd ons duidelijk met hoeveel plezier men luisterde naar de grote artiesten van weleer", zegt Kees Toering, zendermanager Radio 5. "De Radio 5 Weekartiest geeft ruimte muziek van deze artiesten veel te draaien en mooie anekdotes te vertellen."

Willy Alberti
De carrière van Willy Alberti krijgt een vroege start als hij op zesjarige leeftijd debuteert op het biljart van Café Broadway op het Rembrandtplein in Amsterdam. Hij onderscheidt zich door een bijzonder stemgeluid. Hij werft bekendheid met zowel zijn Nederlandstalige als Italiaanse repertoire. Willy Alberti wist als geen ander de liefde voor zijn geboortestad - Amsterdam - in zijn liedjes uit te dragen.

Radio 5
Radio 5 is de in september 2006 vernieuwde publieke radiozender. Radio 5 is toegankelijk, vertrouwd, gezellig en dichtbij. Met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek, en evergreens in combinatie met informatie en service richt Radio 5 zich vooral op luisteraars vanaf 55 jaar. De dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen Wekker Wakker (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV) en Open Huis (EO) met bekende radio persoonlijkheden als Jan Steeman, Henk Mouwe en Jeanne Kooijmans.