SAP

Unilever selecteert SAP voor wereldwijde IT strategie

Overeenkomst verenigt SAP ERP en SAP NetWeaver als hoekstenen van Unilever's wereldwijde bedrijfstransformatie.

's-Hertogenbosch - 16 mei 2007 - SAP heeft vandaag bekend gemaakt dat Unilever zijn langdurige samenwerkingsverband met SAP heeft versterkt door het vooraanstaande software bedrijf te benoemen tot haar wereldwijde leverancier van premium IT oplossingen ter ondersteuning van Unilever's internationale bedrijfstransformatie strategie.

Unilever tekende in december 2006 een wereldwijde bedrijfsovereenkomst met SAP om te helpen bij het internationale bedrijfstransformatie project van Unilever waardoor Unilever de mogelijkheid kreeg om invloed uit te oefenen op de toepassingen van SAP.

Wereldwijde bedrijfsovereenkomsten versterken de positie van SAP als strategische partner van haar klanten voor de lange termijn. Samenwerking maakt bedrijven beweeglijk en bevordert groei, zodat zij in staat zijn hun wereldwijde IT landschap te ontwikkelen tot een servicegeoriënteerde architectuur (enterprise SOA). Unilever is de eerste producent van verpakte consumentenproducten die een overeenkomst van dit soort tekent met SAP.

De bekendmaking gebeurde tijdens SAPPHIRE 2007, SAP's internationale klanten conferentie, dat wordt gehouden in Wenen van 14 tot 16 mei.

Unilever is bezig met het "One Unilever" programma, een uitgebreide bedrijfstransformatie die voortdurend bedrijfsprocessen streamlined en standaardiseert in de drie regio's waarin het bedrijf actief is - Azië/AMET (Afrika, het Midden Oosten en Turkije), Europa en Noord-, Zuid- en Midden-Amerika - om de winstgroei te bevorderen en het niveau van de bedrijfsvoering te maximaliseren.

"Deze overeenkomst maakt het voor ons niet alleen mogelijk om de bedrijfstransformatie te versnellen, het bevordert ook de verregaande vereenvoudiging van ons IT systeem met als doel een nieuwe structuur van onze IT omgeving", aldus Neil Cameron, woordvoerder van Unilever.

"We zijn bezig om het aantal IT partners te verminderen, waarbij de focus ligt op strategische partnerships. Hierin is het essentieel dat we de mogelijkheid hebben om de portfolio van SAP te beïnvloeden, wat het mogelijk maakt om echt zij aan zij te werken met SAP om state-of-the-art IT oplossingen te creëren die van belang zijn voor onze positionering en rol op de wereldmarkt."

Naast de samenwerking om de productportfolio van SAP te verbeteren, zullen teams van SAP en Unilever op regionaal en internationaal gebied samenwerken om de best practices binnen het huidige SAP implementatietraject te identificeren met als doel om er optimaal gebruik van te maken voor Unilever's wereldwijde organisatie. Het team van Unilever zal intensief contact hebben met de consumenten producten experts van SAP, om de 20 jaar ervaring in dienst van consumenten producten producenten te gebruiken als ondersteuning en begeleiding in het IT transformatieproces.

Leo Apotheker, plaatsvervangend CEO van SAP AG: "Unilever's verbintenis met SAP als strategisch partner voor de komende vijf jaar is het bewijs van de langdurige succesvolle samenwerking en de waarde die Unilever niet alleen hecht aan SAP oplossingen, maar ook aan onze expertise op het gebied van bedrijfsprocessen."

Over SAP

SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfssoftwareoplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van oplossingen van SAP verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail, tot overheidsinstellingen en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 38.400 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 100.600. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Bezoek ook: www.sap.com/community/netherlands


* SAP definieert het begrip 'bedrijfssoftware' als oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) en bijbehorende applicaties, zoals Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM) en Supplier Relationship Management (SRM).

---