Gemeente Dongeradeel



---

Gratis vertoning "an inconvenient truth" in gemeentehuis Dokkum

Op 21 mei 2007 kunnen inwoners van de gemeente Dongeradeel in de raadszaal van het gemeentehuis gratis de film An Inconvenient Truth komen bekijken. De gemeente Dongeradeel en Woning Corporatie Dongeradeel willen met deze filmvertoning de klimaatproblemen onder de aandacht brengen. Want klimaatverandering is zaak van iedereen en de eerste stap naar verbetering is dat mensen beseffen hoe dringend het is, aldus Rudolf Boersma, wethouder milieu van de gemeente Dongeradeel.

De opwarming van de aarde en de toenemende gevolgen daarvan, zijn bijna dagelijks in het nieuws.
Steeds vaker horen we wetenschappers waarschuwen voor de gevolgen van klimaatverandering. Door onze dagelijkse activiteiten leveren we zelf een belangrijke bijdrage aan het ontstaan van broeikasgassen, die de versnelde opwarming veroorzaken. In An Inconvenient Truth laat Al Gore zien dat het klimaat door toedoen van de mens heel snel verandert. Dit is een ongemakkelijke waarheid, omdat de gevolgen groot zijn. De film maakt dat op indringende wijze duidelijk.

Inwoners van Dongeradeel die de film willen zien, kunnen zich tot 11 mei a.s. opgeven bij de heer D.A. Zijlstra telefoonnummer 0519-298732, e-mail d.zijlstra@dongeradeel.nl of via het onderstaande formulier. Geef u snel op, want vol=vol! De filmvertoning start om 20.00 uur. Vooraf is er koffie.

Naam

____________________
Adres

____________________
Woonplaats

____________________
Telefoonnummer

____________________
Aantal personen

____________________

Versturen Herstellen