Nederlandse Vereniging van Journalisten

20 mei start 'Oog op Afrika' op linnen
(14 mei 2007)

Het Multi Art Centre Aalsmeer brengt de tentoonstelling `Oog op Afrika' met fotografie van Raymond Rutting. De in totaal 27 portretten zijn afgedrukt op canvasdoek en opgespannen in een "17de eeuwse" lijsten . "Oog op Afrika" bestaat uit geposeerde portretten van Afrikaanse vluchtelingen uit Oeganda, Soedan en Kongo. Raymond koos tijdens zijn reis in november 2006 nu eens niet voor het documenteren van ellendige leefomstandigheden. `Nee, ik wilde juist de kracht van de mensen laten zien. Iedereen staat stevig op de grond, fier en onbevangen, vol vertrouwen in het leven. Dat is mooi om te zien', zegt Rutting. Even later blijkt dat Raymond in Moskou zit en zich voorbereidt op een seminar dat hij verzorgt voor een gehoor van zo'n 300 personen.

De expositie wordt zondag 20 mei geopend door tv-persoonlijkheid Tineke Verburg en is te zien tot 15 juli; alleen op zaterdag en zondag van 14 - 17 uur.

Tijdens de opening wordt ook het gelijknamige fotoboek gepresenteerd met tekst van Volkskrant-verslaggever Rolf Bos. Met de opbrengst van het boek en verkoop foto's wordt een project in Oeganda ondersteund.

Foto Rolf Bos - Raymond Rutting aan het portretteren. (Klik op de foto voor een groter exemplaar)