Politie Zeeland


---


W-1738-2007 Automobilist rijdt tegen verkeerszuil, Middelburg
Op de Vrijlandstraat is zaterdag rond 00.45 uur een 24-jarige Middelburger met zijn auto tegen een verkeerszuil gereden.
Hij reed over de Schroeweg en wilde bij de verkeerslichten op de kruising Schroeweg/Vrijlandstraat rechtsaf slaan. Hij dacht dat de verkeerslichten in zijn richting wel op groen zouden springen maar dit bleek niet het geval. Hij moest dus vlak voor de stopstreep flink op de rem trappen waardoor hij de controle verloor en de verkeerszuil omver reed. De 24-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij, zijn auto en de verkeerszuil raakten beschadigd.

O-1739-2007 Dronken automobilist, Scharendijke
De politie heeft vannacht het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige Duitse automobilist.
Tijdens surveillance zagen agenten een auto met een Duits kenteken met forse snelheid rijden over de Elkerzeeseweg. Vervolgens sloeg de auto linksaf de Kuijerdamseweg op waar de bestuurder een stopteken kreeg. Tijdens het aanspreken rook zijn adem sterk naar alcohol waarna hij werd aangehouden voor rijden onder invloed en werd overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek uit de blaastest dat hij 2,7 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

O-1740-2007 Hert aangereden, Burgh-Haamstede
Op de N57 is zaterdag rond 02.50 uur een hert aangereden door een personenauto. Het dier is ter plaatse overleden.
De bestuurder van de auto, een 34-jarige man uit Zierikzee, zag plotseling vanuit de rechterberm een hert de weg oplopen. Hij trachtte nog te remmen maar kon een aanrijding met het hert niet meer voorkomen. De auto liep als gevolg hiervan flinke schade op aan de voorzijde. De bestuurder kwam met de schrik vrij.


---- --