Ingezonden persbericht

OBA NIEUWSBRIEF: vrijdag 04 mei 2007

Weken van het Reizen

Zoals elk jaar staat de maand mei bij de OBA in het teken van reizen. De meeste mensen hebben hun vakantie geboekt of zijn zelfs al weggeweest. Weet u al naar welke bestemming u op reis gaat, haal dan nu een van de reisboeken bij de bibliotheek. Hierin kunt u vooraf al heerlijk wegdromen. Ook worden er bij diverse bibliotheken activiteiten georganiseerd die in het teken staan van reizen. Hieronder een selectie. Het complete programma kunt u vinden in de agenda op www.oba.nl.

De Helende Reis

Maandag 14 mei, 19.30 uur, Bibliotheek Slotervaart
Een lezing door Roeland Suylen. Tijdens deze boeiende en leerzame avond maakt u kennis met het genezingssysteem van Brandon Bays. Deze bijzondere geneesmethode is op een breed scala van klachten, ziekten en problemen toe te passen. U krijgt ruimschoots de gelegenheid tot het stellen van vragen. Toegang: ¤ 2,50. Reserveren gewenst: 020-6150514

Dialezing Marokko

Vrijdag 18 mei, 20.00 uur, Bibliotheek Oosterpark
Achter het Atlasgebergte, aan de rand van de Sahara ligt een totaal andere wereld. Verscholen in een landschap van bergen, rivierkloven, zandduinen en oases wonen de Marokkaanse berbers in hun lemen kastelen. Jenny en Herman de Vries vertellen over hun bijzondere reis door dit gebied.
Toegang: ¤ 5,00. Met OBA-pas: ¤ 3,75.
Reserveren gewenst: 020-6940773

Film: Feet Unbound

Zaterdag 19 mei, 15.00 uur, Centrale Bibliotheek
Een van de grootste troepenbewegingen in de geschiedenis was De Lange Mars door het leger van Mao in China in 1934. Aan deze met veel mythevorming omgeven expeditie namen enkele duizenden vrouwen deel. Feet Unbound is hun verhaal. De film is Engels ondertiteld.
Toegang: gratis

Berlijn en de Metropolitan Collectie

Donderdag 24 mei, 19.30 uur, Bibliotheek Osdorp
Lezing door Marcel Verhoeven van Kunststad. De collectie negentiende-eeuwse Franse meesterwerken uit het beroemde New Yorkse museum is bij elkaar gebracht in Berlijn. Tijdens deze lezing maakt u kennis met de topwerken uit deze collectie. Daarnaast nemen wij u mee langs de bijzondere kunst en architectuur die het altijd in beweging zijnde Berlijn rijk is. Voor de ware kunstliefhebber is deze lezing zeker een must!
Toegang: ¤ 5,00. Met OBA-pas: ¤ 3,75. Reserveren gewenst: 020-6107454