Gemeente Tilburg

Datum
7 mei 2007
Aanleg Sternet Fietsroute Žt Hoekske, Heuvelstraat, Udenhoutseweg

Werkzaamheden starten maandag 14 mei 2007

Maandag 14 mei starten, in opdracht van de gemeente Tilburg, de werkzaamheden voor de aanleg van een sternet fietsroute Žt Hoekske, Heuvelstraat, Udenhoutseweg. De kruising en delen van bovenstaande wegen worden heringericht om het voor de fietsers veiliger te maken. Langs de sternetfietsroute worden ook nieuwe lantarenpalen geplaatst. Afhankelijk van het weer, duren de werkzaamheden tot half juli.

Inhoud werkzaamheden
De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:
- Žt Hoekske, tussen de kruisingen De Hemeltjens - Žt Hoekske en Žt Hoekske - Žt Hoekske wordt de rijbaan voorzien van nieuw asfalt en de kruisingen worden heringericht.
- De kruising Žt Hoekske - Heuvelstraat wordt heringericht.
- Udenhoutseweg:


- vanaf de kruising met het spoor tot de kruising met de Heuvelstraat worden de fietspaden in rood asfalt aangelegd en de rijbaan vernieuwd;


- vanaf de kruising Heuvelstraat tot aan de Berkelseweg in Udenhout worden de fietspaden vernieuwd in rood asfalt;


- de kruising Udenhoutseweg/ Berkelseweg/ Zeshoevenstraat wordt heringericht. De fietssuggestiestrook en de rijbaan worden vernieuwd.

Uitvoeringsplanning

De aannemer voert de werkzaamheden in vier fases uit, waarbij hij begint bij de Udenhoutseweg/Heuvelstraat. Tussen de fases zit een overlap: aan het einde van een fase wordt reeds gestart met het opbreken van de volgende fase. Fase 1: Udenhoutseweg, nabij kruising Heuvelstraat vernieuwen rijbaan en aanleg fietspaden in rood asfalt. Fase 2: Udenhoutseweg, vernieuwen fietspaden in rood asfalt vanaf kruising Heuvelstraat tot de Berkelseweg. Fase 3: Udenhoutseweg, vernieuwen kruising Berkelseweg, Udenhoutseweg, Zeshoevenstraat Fase 4:Žt Hoekske- Heuvelstraat, aanpassen van de kruisingen en gedeeltelijk vernieuwen van de rijbaan.

Mogelijke overlast
In de periode van 14 mei 2007 tot half juli zijn bovenstaande straten tijdens de uitvoeringsfases afgesloten voor het doorgaande verkeer, door middel van omleidingsroutes wordt het verkeer omgeleid. De aangrenzende panden blijven bereikbaar. Wij verzoeken u vriendelijk géén autoŽs te parkeren ter hoogte van de werkzaamheden.

Sternet fietsroute
Een sternet fietsroute is de hoogst haalbare fietskwaliteit die de gemeente Tilburg haar fietsers kan en wil bieden. Belangrijke uitgangspunten die gehanteerd worden bij een sternet fietsroute zijn: voorrang, comfort en veiligheid voor de fietser.

Meer informatie
Hebt u nog vragen, dan kunt u op werkdagen tussen 11.00 en 12.00 uur contact opnemen met Piet van Gorp, toezichthouder van de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 540 81 16. ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl


---- --