AutoRai

Flex in the City: de nieuwe Opel Agila-generatie

(5/14/2007)
Hét sleutelwoord om de levensstijl van de moderne, actieve vrouw te beschrijven is âevenwicht'. Ze wil werken, fitnessen, winkelen, vrienden ontmoeten en voor alles de tijd vinden. Een auto maakt alles een stuk eenvoudiger. Zeker als die even flexibel is als zijn eigenares. En dat is precies wat de ontwerpers en ingenieurs in gedachten hadden toen ze de nieuwste generatie Opel Agila creëerden.

Het resultaat is een stijlvolle stadsauto die compact en wendbaar is om gemakkelijk op kleine plekjes te parkeren, maar tegelijk een interieur biedt dat ruim genoeg is voor bijvoorbeeld een omvangrijke sport- en hobby-uitrusting. Bovendien biedt hij genoeg zitruimte om gezin en vrienden een hoogstaand comfort te verzekeren.

Zelfs met zijn compacte lengte van 3,74 meter biedt de nieuwe Agila vijf inzittenden een overvloed aan ruimte en een gemakkelijke instap via de vier deuren. De kwaliteit van de materialen, de frisse interieur- en carrosserietinten, de veelzijdige opbergvakken en de overvloedige hoofdruimte bieden vanaf de eerste kilometers een echt aangename sfeer. Het rijplezier wordt verder versterkt door details zoals de afzonderlijke toerenteller op het instrumentenpaneel, de hooggeplaatste versnellingspook en de stuurwielbediening voor de radio. Met zijn hoge zitpositie maakt de Agila het in- en uitstappen nog eenvoudiger en staat hij zelfs in moeizaam stadsverkeer garant voor een uitstekend zicht. De rugleuning van de achterstoelen laat zich met één beweging neerklappen tot een perfect vlakke laadvloer, met daaronder een extra opbergvak. In totaal biedt de Agila via zijn grote achterklep toegang tot meer dan 1.100 liter bagageruimte, een topwaarde in dit segment. De nieuwe Agila beschikt ook over een veiligheidsuitrusting bestaande uit vier airbags, een optionele elektronische stabiliteitsregeling (ESP) en optionele gordijnairbags.

Er is keus uit twee temperamentvolle, krachtige en schone benzinemotoren met vermogens tot 86 pk. Behalve de standaard gemonteerde handgeschakelde transmissie is ook een automaat verkrijgbaar, een primeur voor deze klasse. De Opel Agila van de tweede generatie beleeft zijn wereldpremière op de IAA in Frankfurt (13 â 23 september 2007) en zal vanaf de lente volgend jaar in de showroom staan.