Ingezonden persbericht


Persbericht

Macquarie Goodman ontwikkelt distributiecentrum van 45.000 m2 voor Corporate Express in Duitsland

Eindhoven, 14 mei 2007 - Corporate Express kiest Macquarie Goodman, de geïntegreerde industriële vastgoedgroep met een notering aan de Australian Stock Exchange, voor de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum in Waldlaubersheim in het westen van Duitsland. Het nieuwe magazijn van 45.000 m2 is het grootste in de logistieke portfolio van Corporate Express. Het zal worden ingezet voor verwerking, opslag en distributie namens klanten in Duitsland.

Corporate Express heeft behoefte aan een nieuw logistiek centrum vanwege zijn voortdurende groei en verder uitbreidingplannen. In het nieuwe pand worden een aantal bestaande magazijnen samengevoegd. Het gebouw is verdeeld in vier units die in totaal 45.000 m2 magazijnruimte bieden en 1.600 m2 aan kantoor- en vergaderruimtes. De bouw van het pand begint in het derde kwartaal van 2007 en de oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2008. Na de installatie van voorzieningen voor de interne logistiek zal Corporate Express in de tweede helft van 2008 het gebouw in gebruik nemen.

De locatie die Macquarie Goodman heeft voorgesteld in Waldlaubersheim ligt op minder dan tien kilometer afstand van het bestaande magazijn van Corporate Express in Langenlonsheim. Het nieuwe distributiecentrum ligt circa één kilometer verwijderd van de A61 snelweg. De vliegvelden van Hahn en Frankfurt liggen op respectievelijk 50 en 65 kilometer afstand en de binnenvaartterminal van de Rijn bevindt zich op tien kilometer van het terrein.

De Nederlandse en Duitse teams van Macquarie Goodmans (voorheen Eurinpro) werkten nauw samen om de samenwerking met Corporate Express tot stand te brengen. Ruud Weijmans, general manager development van Macquarie Goodman in Nederland: "We zijn blij dat we een rol kunnen spelen in de plannen van Corporate Express om een optimaal Europees logistiek netwerk op te zetten. Zoals steeds meer van onze klanten herkent Corporate Express de waarde van een flexibel en modern distributiecentrum in een geoptimaliseerde goederenstroom. Door onze internationale aanpak konden we een oplossing bieden die precies aansloot op hun vereisten."

Jan Walraven, Europees logistiek directeur van Corporate Express:"Het nieuwe distributiecentrum biedt een compleet geautomatiseerd besturingssysteem met pick-to-voice technologie, een pick-to-belt area voor het verzamelen van volle dozen en een sorteersysteem voor de orderverzameling van dozen met verschillende items. Met vijftig laad- en losdeuren zal dit magazijn een belangrijke rol spelen in de efficiënte en betrouwbare levering van producten en diensten van onze Duitse klanten. Het is ook bewijs van ons geloof in maatschappelijk verantwoord ondernemen, want het magazijn voldoet aan alle eisen die Corporate Express stelt voor nieuwe gebouwen. Het pand is uitgerust met een systeem voor nachtkoeling, geïsoleerde daken en buitenmuren, en energie- en waterbesparende voorzieningen.

Over Macquarie Goodman European Logistics
Macquarie Goodman's European Logistics team (voorheen Eurinpro) is een toonaangevende vastgoedinvesterings- en ontwikkelingsonderneming met werelwijde activiteiten op het gebied logistiek vastgoed op maat. Het team heeft voor zijn klanten voor meer dan 1,2 miljoen m2 aan vastgoed ontwikkeld ter waarde van EUR 850 miljoen. Bij Macquarie Goodman European Logistics werken honderd medewerkers verspreid over kantoren in tien landen. Het heeft momenteel meer dan 500.000 m2 vastgoed in ontwikkeling.

In mei 2006 heeft Macquarie Goodman Group, de geïntegreerde industriële vastgoedgroep met notering aan de Australian Stock Exchange, Eurinpro overgenomen. De activiteiten van Macquarie Goodman in Australië, Nieuw Zeeland, Azië, Europa en het Verenigd Koninkrijk omvatten vastgoedinvestering, fondsbeheer, vastgoedontwikkeling en vastgoeddiensten door een team van bijna 1000 vastgoedprofessionals. Meer informatie kunt u vinden op www.macquariegoodman.com.

Über Corporate Express
Corporate Express ist einer der weltweit führenden Anbieter von Büromaterialien für Organisationen und Behörden. Außerdem vertreibt Corporate Express Grafikzubehör und zugehörige Dienstleistungen in sechs europäischen Ländern. Corporate Express Aktivitäten im Bereich Büromaterialien erfolgen weltweit, hauptsächlich unter dem Markennamen Corporate Express und verfügen über ein weit verzweigtes Vertriebsnetz, dass Nordamerika, Europa und Australien umfasst. Das in den Niederlanden ansässige Unternehmen Corporate Express erwirtschaftete 2006 einen Jahresumsatz von 6,3 Milliarden EUR. Das Unternehmen beschäftigt annähernd 19.000 Mitarbeiter und unterhält Geschäftsbetriebe in 20 Ländern. Corporate Express ist an der Euronext Amsterdam (Euronext: CXP) und an der New Yorker Börse gelistet (NYSE: CXP). Weitere Informationen finden Sie unter www.cexpgroup.com.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Eva Rijser
Zeno Group
eva.rijser@zenogroup.com 020 - 30 10 989