Gemeente Winterswijk


Dikke Banden Race voor jeugd in Winterswijk

19 april 2007

Winterswijk - Op zondag 13 mei om 13.30 uur vindt evenals vorig jaar in Winterswijk weer de Dikke Banden Race plaats. Dit is een wedstrijd voor kinderen in de leeftijd tussen 7 en 12 jaar die (nog) geen racefiets hebben, maar niet bang zijn voor een beetje hard fietsen.

De wedstrijd wordt speciaal georganiseerd voor kinderen die graag willen ervaren wat wielrennen is. Wieler Promotion Winterswijk, Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) en de gemeente Winterswijk bieden de deelnemers de kans om vrijblijvend kennis te maken met wielrennen.

De deelnemers rijden per leeftijdscategorie een paar kilometer. Vanaf 13.00 uur dienen de deelnemers zich te melden bij de jurybus in de Hortensialaan en worden de rugnummers en helm verstrekt. De winnaar van elke categorie wordt uitgenodigd voor de finaledag van de Rabobank Dikke Banden Race.

Via de basisscholen hebben de kinderen flyers ontvangen voor dit evenement. Kinderen die géén flyer hebben, maar wel mee willen doen, kunnen zich gratis opgeven door een mailtje te sturen naar stemmink@winterswijk.nl (vermeld hierin o.a. je naam, school en leeftijd). Ouders of kinderen die vragen hebben kunnen contact opnemen met Cor Maatkamp, tel. (0543) 515 530 of (06) 519 573 80.