Politie Friesland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Politieberichten van zaterdag 12 mei 2007

Fryslân, 12-05-2007 o Politieberichten van vrijdag 11 mei 07.00 uur t/m zaterdag 12 mei 13.00 uur

Surhuisterveen: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de
Groningerstraat. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een deur. In het pand werd uit een kassa een geldbedrag van enkele honderden euros weggenomen. Een 58-jarige inwoner van Surhuisterveen deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Ruyterweg. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden een dvd-speler, een aantal dvd-films en een mobiele telefoon weggenomen. De 45-jarige bewoner deed aangifte.

Kollum: diefstal boot
De politie onderzoek de diefstal van een motorboot uit de Cantecleer. Men kwam binnen door het gaas van de omheining van de haven te forceren. De boot, een Shetland Tour b, is aan de bovenzijde groen, aan de onderkant wit en is voorzien van een buitenboordmotor. Aangifte is gedaan door een 60-jarige inwoner van Kollum.

Harlingen: aanhouding verdachte
De politie heeft vrijdagmiddag een 18-jarige inwoner van Midlum aangehouden, omdat hij bij het beeldje van Anton Wachter een parkeerwachter verbaal had bedreigd. De 18-jarige was het niet eens met een uitgeschreven bekeuring. Toen de politie de man wilde spreken, ging hij er, in de Voorstraat, hard fietsend vandoor. Even later kon de Midlumer alsnog worden aangehouden. De man is naar het bureau gebracht, dat hij na het verhoor weer kon verlaten.

Heerenveen: regionale alcoholcontrole, drie rijbewijzen ingevorderd De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote alcoholcontrole in Heerenveen en omgeving gehouden. In totaal hebben 1096 bestuurders moeten blazen. Acht automobilisten hadden te veel gedronken. Van drie van het werd ook het rijbewijs ingevorderd. Een 53-jarige automobilist uit Luinjeberd blies om 22.00 uur op de Aengwirderweg te Luinjeberd 590 ug/l. Naast de invordering van het rijbewijs werd ook een rijverbod van zes uur uitgereikt. Aan de Herenwal te Heerenveen werd een 24-jarige automobilist uit Heerenveen gecontroleerd. De man blies 600 ug/l, goed voor een invordering en een rijverbod van zes uur. Om 02.00 uur werd op de Atalantastraat in Heerenveen nog een 30-jarige automobilist uit Heerenveen
gecontroleerd. Hij blies 670 ug/l, eveneens goed voor een invordering en een rijverbod van zeven uur. Een 22-jarige automobilist uit het Poolse Niedzwiada moest vrijdagavond blazen op de Rottumerweg in Heerenveen. De man blies 165 ug/l. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en ook zijn auto was niet APK-gekeurd. Na overleg met de officier van justitie moest de Pool voor de drie gepleegde feiten ter plekke 400 euro betalen. Met behulp van een aantal vrienden kon hij het geld pinnen en de politie 400 euro overhandigen.

Heerenveen: eenzijdige aanrijding met drank in het spel
De politie heeft vrijdagavond een 30-jarige automobilist uit Heerenveen op de A7 ter hoogte van Oudehaske laten blazen. De man blies 215 ug/l, bij een beginnend bestuurder goed voor een rijverbod van twee uur. De man had even eerder over de invoegstrook gereden, komend vanaf het tankstation in de richting van Heerenveen. Het voertuig komt hierbij in de rechterberm, rijdt over een hectometerpaal en raakt in een slip. Vervolgens kwam het voertuig tot stilstand in de nabijgelegen sloot, waarbij het tot halverwege onder water kwam. De auto is door een bergingsbedrijf geborgen.

Leeuwarden: bromfietser kijkt te diep in glaasje
De politie heeft zaterdagochtend vroeg een 25-jarige bromfietser uit Leeuwarden gecontroleerd op het Zuiderplein. De man blies 720 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. De man kreeg verder een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden op een onverzekerde brommer en het in eerste instantie opgeven van een valse naam.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Veulenstraat. Men kwam, zaterdagochtend vroeg, vermoedelijk door het forceren van een deur de woning binnen. Gestolen werden een laptop, twee cameras en een aantal jassen. Aangifte is gedaan door een 29-jarige inwoner van Leeuwarden.

Noordwolde: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft zaterdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Noordwolde. De man werd gecontroleerd op de Hoofdstraat West. Op het bureau blies de beginnend bestuurder 550 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur en de invordering van het rijbewijs.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Icarusweg. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit het bedrijf werd een viertal computers en een drietal flatscreens gestolen. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoner van Franeker.

Sneek: drie verdachten aangehouden
De politie heeft zaterdag omstreeks 04.00 uur een drietal inwoners van Sneek, respectievelijk 20, 24 en 24 jaar, aangehouden in de Kruizebroedersstraat. De drie hadden twee inwoners van Nijmegen, 25 en 29 jaar, bedreigd en mishandeld. De drie zijn overgebracht naar het bureau en daar verhoord. De aanleiding van de mishandeling ligt in een foute interpretatie van een grapje van een van de inwoners van Nijmegen.

Sneek: auto te water, hulp van publiek gevraagd
De politie kreeg zaterdag, iets na 07.00 uur, de melding dat een auto in het water zou liggen tussen de Prins Hendrikkade en de Looxmagracht. Hierop is een agent te water gegaan om te kijken of er nog mensen in het voertuig aanwezig waren. Dit bleek niet het geval. Even later heeft een duikploeg van de brandweer de omgeving nog afgezocht naar eventuele slachtoffers. Ondertussen kon de eigenaar, een 59-jarige inwoner van Sneek, worden getraceerd. Hij zal aangifte doen. Het vermoeden bestaat dat de auto, een rode Daihatsu Cuore, door stappers in het water is geduwd. De plaats waar de auto geparkeerd stond, is de route vanuit het centrum naar de Noorderhoek. Niet uitgesloten wordt dat er een relatie ligt met het politiebericht dat luidt Sneek: drie verdachten aangehouden. Getuigen kunnen zich melden bij politie Fryslân via het algemene nummer 0900 8844.

Sint Nicolaasga: inbraak in zes woningen
De politie onderzoekt een zestal inbraken in woningen aan De Pit, de Buffer en de Patrijs. Aan de Pit werd een aantal juwelen en een gsm gestolen. Aangifte is gedaan door de 41-jarige bewoner. Aan De Buffer werd eveneens een gsm gestolen en wat geld. Aangifte is gedaan door de 34-jarige bewoonster.