Dienstenbond CNV

Nieuws

11 mei 2007

Principe-akkoord CAO NOB

Door: a.kasper

Met uw werkgever is een principe-akkoord bereikt over nieuwe cao-afspraken.

Uw werkgever heeft zelf al een populaire versie laten rondgaan maar hieronder volgen toch nog even de meest belangrijke punten uit het akkoord.

Het is beknopt maar de gehele tekst kunt u lezen op onze internetpagina. Als u de tekst op papier toegezonden wilt hebben kan dat natuurlijk ook.


1. Looptijd
Er is een looptijd afgesproken van 21 maanden, dus tot 1 januari 2009. Nu kan het gebeuren dat er in die periode een branche CAO van kracht wordt waar ook het NOB zich bij aansluit. Met betrekking tot de loonsverhoging is daar rekening mee gehouden.


2. Inkomen

- vanaf 1 april jl. is er een structurele loonsverhoging van 1,5%.
- op 1 september a.s. een incidentele uitkering van 0,5%. Als er per 1 januari 2008 geen branche-CAO van kracht wordt, betekent dat:

- op 1 januari 2008 een structurele salarisverhoging van 0,5%.
- op 1 april 2008 een structurele loonsverhoging van 2%.
- op 1 september 2008 een incidentele uitkering van 0,75%.

Er is voor het jaar 2007 een bodem gelegd van 2,5% in de hoogte van de winstdeling. Voor 2008 is die bodem 1,75%.

De werkgever verhoogt ook de bijdrage in de (gestegen) kosten van de premie van de ziektekostenverzekering. Per 1 april jl. wordt dat Euro 25,- en indien er geen branche-cao komt per 1 januari 2008 Euro 28,-.


3. Nachtdiensten en vergoedingen
Er worden minder nachtdiensten achtereen gepland terwijl de afspraken met de
Ondernemingsraad met betrekking tot de rusttijd na de nachtdienst blijven
gehandhaafd.
De vergoedingen worden conform ons voorstel jaarlijks worden geïndexeerd. Dat betekent dat zowel de NRD-vergoeding als de vergoeding voor de consignatiedienst per 1 april jl. wordt verhoogd met 1,5%.


4. Adoptieverlof
Het adoptieverlof wordt verlengd van 4 weken naar 10 weken waarbij gedurende die periode het salaris gewoon voor 100% wordt doorbetaald. Zo is er een acceptabele verhouding ontstaan met het zwangerschapsverlof.


5. Gedeeltelijk arbeidsongeschikt
Werknemers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn blijven in dienst van het NOB, zonodig in aangepast werk. Het werk zal passend zijn en er wordt een aanvulling ontvangen tot 100% van het laatstverdiende loon als het werk op hetzelfde niveau is waarop betrokkene voorheen functioneerde. Mocht dit laatste niet mogelijk zijn dan zal het NOB belonen conform de functie op dat lagere niveau en zal de bestaande afbouwregeling worden toegepast. Mocht er geen passend werk voorhanden zijn bij het NOB, dan verplicht de werkgever zich tot het reïntegreren van de werknemer bij een andere werkgever.


6. Premie voor WGA-hiaat verzekering
Er wordt door PNO-Media een WGA-hiaatverzekering aangeboden. De werkgever heeft zich hiervoor aangemeld. Overigens zijn de kosten voor de werkgever nihil aangezien dit een onderdeel is van de huidige pensioenpremie.


7. Fiscale facilitering van het vakbondslidmaatschap De werkgever werkt mee aan de uitvoering van het fiscaal vriendelijk betalen van de contributie aan de vakorganisaties. In het kort komt het er op neer dat u bij uw werkgever kunt aangeven dat u lid bent van onze vakorganisatie (een bewijs van lidmaatschap en contributiebetaling kunt u bij ons opvragen) waarna de contributiebetaling over een jaar wordt opgevoerd op uw salarisstrook voordat de inhoudingen worden gepleegd. Uw brutosalaris wordt daarmee verminderd en u betaalt dus minder aan de wettelijke inhoudingen. Het fiscale voordeel kan zo behoorlijk oplopen en daarmee is het lidmaatschap nog aantrekkelijker.

Dit principe-akkoord leggen we u met een positief stemadvies voor. Wij verzoeken uw reactie per e-mail aan ons te verzenden. Wij bewaren dan wel uw e-mailadres om daarmee de mogelijkheid te hebben u sneller te kunnen informeren of raadplegen.

Reacties over deze info kunt u doorgeven aan Arie Kasper, uw bestuurder in deze sector. Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook naar a.kasper@remove-this.cnvdibo.nl

Wij verzoeken u te reageren vóór 18 mei a.s.