Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 11-05-2007

Politie houdt winkeldief aan

ASSEN - Donderdagavond hebben agenten een 63-jarige man aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een rollade en kip gestolen uit een supermarkt aan het Apollopad. De man had de goederen onder zijn jas gestopt en was de kassa gepasseerd zonder te betalen. De man is overgebracht naar het bureau en is met een proces-verbaal heengezonden. (07-139292)

Auto op de kop door aquaplaning

BEILEN - Donderdagmorgen troffen agenten op de A28 in de middenberm bij de vangrail een auto aan die op de kop lag. De bestuurder, een 26-jarige man uit Assen, was ongedeerd uit de auto gekropen. De man verklaarde dat hij de macht over het stuur was verloren door aquaplaning. Hierdoor belandde hij in de berm met als gevolg dat de auto over de kop was geslagen. (07-139005)

Politie vordert rijbewijzen in

Donderdagmiddag heeft de politie tijdens een reguliere controle twee rijbewijzen ingevorderd van twee snelheidsovertreders.

ZWINDEREN - Een 58-jarige man uit Bennebroek viel op omdat hij met hoge snelheid over de A37 richting Emmen reed. Agenten zetten de achtervolging in en aan de hand van een meting werd vastgesteld dat de man met 182 kilometer per uur reed in plaats van de toegestane 120 kilometer per uur. De man kon zijn rijbewijs inleveren en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (07-139234)

ROSWINKEL - Dondermiddag hebben agenten het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Roswinkel omdat hij met meer dan 50 kilometer boven de toegestane maximumsnelheid reed. De man viel op door zijn rijgedrag. Aan de hand van een meting werd een gemiddeld snelheid van 146 kilometer per uur gemeten, op de weg is 80 kilometer per uur toegestaan. (07-139243)

Hennepkwekerij ontmanteld

EMMEN - Donderdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Weerdingerstraat een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In de keuken en twee slaapkamers stonden in totaal een kleine zeshonderd planten. Alle apparatuur is samen met de planten vernietigd. De bewoner zal op een later tijdstip worden verhoord. (07-122998)

Politie houdt beschonken bestuurders aan na ongevallen

BEILEN - Donderdagavond heeft de politie een 27-jarige man uit Garminge aangehouden , nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. Daarna was hij doorgereden. Op de Lieving was hij tegen een lichtmast en een schrikhek aangereden. Een getuige zag dit gebeuren en zag ook dat de man doorreed. Met een gedeelte van het kenteken en de omschrijving van de blauwe bestelbus wisten agenten de auto snel te traceren op een camping in Hooghalen. De bestuurder werd aangehouden. Bij de blaastest scoorde hij 1,8 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-139290)

EMMEN - Donderdagnacht reed een 31-jarige man uit Emmen met zijn auto op de Rondweg in de sloot. De oorzaak is vrijwel zeker overmatig drankgebruik. De man, die lichtgewond raakte, bleek bijna 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. (07-139347)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.