Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Doorwerther gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 11-5-2007 9:50:01

OOSTERBEEK - Een 43-jarige bromfietser uit Doorwerth is donderdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding in Oosterbeek. De man had vermoedelijk letsel aan zijn schouder en sleutelbeen en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde rond half acht toen de Doorwerther op de kruising van de Utrechtseweg met de Wolfhezerweg werd aangereden door een auto, bestuurd door een 50-jarige man uit Tricht. Volgens de politie had de Trichtenaar geen voorrang verleend aan de bromfietser toen hij vanaf de Wolfhezerweg de Utrechtseweg op reed.
(07-073411)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Trucker aangehouden na mishandeling bij verkeersruzie
Publicatiedatum: 11-5-2007 9:49:06

EDE - De Edese politie heeft donderdagochtend een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling bij een verkeersruzie. De man zou daarbij een 48-jarige Arnhemmer hebben geslagen en diens bril hebben vernield. De twee kregen het rond elf uur met elkaar aan de stok toen de Arnhemmer vanaf de Thomaslaan de Molenstraat opreed. Daarbij zou hij geen voorrang hebben verleend aan de Tilburger. Die had volgens zijn zeggen krachtig moeten remmen om een aanrijding te voorkomen. Even verderop stopten de twee. Een woordenwisseling zou daarbij zijn uitgelopen op een handgemeen. De Tilburger kon even later door gewaarschuwde agenten in Achterberg worden aangehouden. De trucker gaf toe dat er ruzie was geweest maar ontkende de mishandeling. De man is na verhoor vrijgelaten. Justitie besloot hem te dagvaarden. (07-073534)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar opgepakt na vernieling

Publicatiedatum: 11-5-2007 9:48:07

WAGENINGEN - De Wageningse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 35-jarige Edenaar opgepakt wegens vernieling. De Edenaar wordt ervan verdacht een ruit van de woning van een 51-jarige Wageninger te hebben ingeslagen. De Wageninger waarschuwde rond half drie de politie nadat er in zijn woning ruzie was ontstaan tussen de Edenaar en diens vriendin. Toen de Wageninger daarop beiden zijn woning uit zette zou de Edenaar de ruit van een slaapkamer van de flatwoning hebben ingeslagen. Agenten troffen de Edenaar kort na het voorval voor de woning van de Wageninger aan en namen hem mee naar het politiebureau. Door de Wageninger is aangifte gedaan. De Edenaar en de Wageninger bleken bekenden van elkaar.
(07-073973)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 11-5-2007 9:47:20

BARNEVELD/NIJKERK - In Barneveld en Nijkerk heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd wegens het rijden onder invloed. Beide bestuurders, een 44-jarige Barnevelder en een 38-jarige Nijkerker, werden tijdens routinecontroles onderschept. De man uit Barneveld werd omstreeks half één op de Hooilanden aan de kant gezet en bleek met een promillage van
1,55 achter het stuur te hebben gezeten (drie keer de norm). De Nijkerker spande de kroon met een alcoholpromillage van 1,87 (drieënhalf keer de norm). Hij werd rond half drie op de Gaffel in zijn woonplaats aangetroffen. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de teruggave van de rijbewijzen.
(07-073949 / 073969)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronken bromfietser zonder rijbewijs aangehouden
Publicatiedatum: 11-5-2007 9:46:30

WAGENINGEN - Een zeventienjarige bromfietser uit Wageningen is in de nacht van donderdag op vrijdag op de Mondriaanlaan in zijn woonplaats aangehouden. De jongen bleek zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol te hebben gereden. Politieagenten zagen de Wageninger even na middernacht zonder verlichting rijden en geboden hem te gaan lopen. Tijdens het aanspreken roken de agenten echter alcohol waarop de Wageninger mee moest naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daarbij bleek dat de jongen met een promillage van zes keer de toegestane hoeveelheid had gereden (1,28 promille, voor beginnende bestuurders geldt een norm van 0,21 promille). De knaap bleek evenmin in het bezit van een bromfietsrijbewijs.
(07-073945)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053