Gemeente Almelo

Eerste grote evenement in nieuw Topsportcentrum Almelo ligt al vast

10 mei 2007 - Wethouder Reinier van Broekhoven van de Gemeente Almelo en voorzitter Jos Hell van de Judo Bond Nederland ondertekenden donderdag 10 mei een samenwerkingsovereenkomst voor de organisatie van het Nederlands Kampioenschap Judo onder de 17 jaar individueel.

Jos Hell en Reinier van Broekhoven

De toernooien vinden plaats in 2009-2010-2011. De exacte data worden aan de hand van de nationale wedstrijdkalender Judo uiterlijk één jaar voor aanvang van het kampioenschap bevestigd door de Judo Bond Nederland. Almelo is er trots op dat het eerste topevenement is vastgelegd voor het nieuwe topsportcentrum, het streven is natuurlijk om zoveel mogelijk aansprekende toernooien naar Almelo te halen, aldus wethouder Van Broekhoven van sport. Voorzitter Jos Hell van de Judobond Nederland zijn heel blij te zijn dat er eindelijk een topsport-accommodatie komt in oost-Nederland waar grote toernooien kunnen worden gehouden.

Grootste

Het Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo wordt het grootste indoorsportcomlex van Twente. Op dit moment is architectenbureau Koppert&Koenis bezig met het definitieve ontwerp. In december is de Europese aanbesteding. Eind 2008 is het Topsportcentrum klaar.