Nieuwe stuurman in zicht voor Holland 8

10.05.2007 / 16:12 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kumpany

Kumpany

Nieuwe stuurman in zicht voor Holland 8

Na het overlijden van stuurman Chung oktober vorig jaar raakte het succesvolle roeiteam van bondscoach Emke korte tijd stuurloos. De daaropvolgende zoektocht naar nieuw stuurtalent liep via carrièresite Monsterboard.nl, de vacature werd in korte tijd 74.000 keer bekeken. Vier talenten werden uitgenodigd om een dag mee te komen trainen met de Olympische ploeg, waarvan er uiteindelijk één overbleef. Hergen Meijer mag de komende maanden gaan bewijzen genoeg in huis te hebben om in 2008 mee te gaan naar de Olympische Spelen in Beijing.

En hij kan meteen vol aan de bak. Van 7 tot 21 mei gaat Meijer met het Olympisch team op trainingsstage in het Italiaanse Varese en traint de komende 3 maanden volledig mee met de ploeg. Hij zal het moeten opnemen tegen concurrent Niels van den Bovenkamp, de voorganger van Chung, die zich ook kandidaat heeft gesteld. Meijer beseft terdege dat het een zware strijd gaat worden, maar ziet de uitverkiezing als een kans om op hoog niveau te laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Hergen Meijer zal voorlopig als tweede stuurman binnen het team opereren en de Holland 4 met stuurman op koers houden. Na intensieve training zal na drie maanden op basis van gebleken kwaliteiten een definitieve keus worden gemaakt.