Ingezonden persbericht

Adjustables vindt investeerder in Prime Technology Ventures Innovatieve startup introduceert nieuwe manier van online adverteren

Rotterdam, 10 mei 2007 ­ Adjustables heeft voor de financiering van haar activiteiten een akkoord bereikt met Prime Technology Ventures. Adjustables, opgericht in 2006, heeft een advertentie technologie ontwikkeld om online video's met visuele elementen in-stream aan te vullen.

Prime Technology Ventures investeert 900.000 euro in Adjustables. Met dat geld kan Adjustables een internationaal klantennetwerk gaan opbouwen. "Deze nieuwe manier van adverteren is uniek in de wereld. We richten onze pijlen dan ook nadrukkelijk op de internationale markt," zegt Jan van Ottele, CEO van Adjustables.

"We hebben voor Prime Technology Ventures gekozen, omdat ze kennis van onze markt hebben en ze veel vertrouwen uitspraken over onze ideeën en producten. Daarnaast delen ze onze visie over de wijze van het opbouwen van de organisatie. Met deze investering kunnen we verdere stappen ondernemen om deze nieuwe vorm van adverteren een succes te maken," aldus Van Ottele.

Sake Bosch, Managing Partner van Prime Technology Ventures, wordt commissaris bij de onderneming. Hij is zeer enthousiast over de potentie van Adjustables. "Wij hebben veel vertrouwen in het concept van Adjustables. De markt van online video is booming. Veel partijen zetten hun videomateriaal online, maar hebben nog geen goede mogelijkheden om daar geld mee te verdienen. Adjustables springt in dit gat met haar unieke gepatenteerde technologie."

Over Adjustables
Adjustables, opgericht in 2006 in Rotterdam, heeft een technologie ontwikkeld om online video's met visuele elementen in-stream aan te vullen. Met deze technologie is het mogelijk flexibele en doelgerichte advertenties te plaatsen in online video's. Hierdoor kan op een geheel nieuwe wijze kostenefficiënt en persoonlijk gericht geadverteerd worden in een groeiende markt. Adjustables, in april 2007 winnaar van de Van Speijk Innovator Pitch, heeft voor deze technologie een wereldwijd patent aangevraagd. Kijk op www.adjustables.com voor meer informatie.

Over Prime Technology Ventures
Prime Technology Ventures is een toonaangevende venture capital partij die zich richt op Europese ondernemingen in de informatie technologie en gerelateerde sectoren en brengt naast kapitaal ook ervaring en contacten om ondernemingen actief te helpen om global category leaders te worden. Er is geïnvesteerd in Nederland, UK, Finland en Zweden. Vanuit vestigingen in Amstelveen en Cambridge (UK) wordt 120 miljoen euro gemanaged. Huidige portfoliobedrijven zijn ondermeer Global Collect, Nedstat, Siennax, Q-go, Pulsic, NetDialog, Codenomicon, 3mensio Medical Imaging. Recent werden belangen verkocht in: Tridion, Human Inference, Watermark en MarketXS. Zie ook www.ptv.com.