Gemeente Bergen


Persuitnodiging

EMBARGO TOT DONDERDAG 10 MEI 2007, 23.00 uur!

Datum 7 mei 2007
Plaats Nieuw Bergen

Persconferentie:
Centrumplan Nieuw Bergen gepresenteerd

Donderdag 10 mei aanstaande presenteert projectgroep Centrumplan Nieuw Bergen het haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van het centrum. Destion heeft net voor de zomer van 2006 een idee gepresenteerd om het gedeelte van het Raadhuisplein dat nu gebruikt wordt als parkeerterrein te bebouwen met winkels. Op het dak van het nieuw te realiseren pand kunnen parkeerplaatsen komen. De gemeenteraad en het college vonden het idee dermate interessant dat zij besloten hebben om de haalbaarheid ervan te laten onderzoeken. De projectgroep Centrumplan Nieuw Bergen heeft daarom in het najaar van 2006 een haalbaarheidsstudie opgestart. Zij onderzoeken de planologische- stedenbouwkundige- en financiële haalbaarheid van het idee van Destion.

De presentatie van het haalbaarheidsonderzoek wordt u vanaf 14.00 uur aangeboden in de grenskamer van het gemeentehuis. Naast wethouder B. Buiting (Economie en voorzitter van de projectgroep) en wethouder F. Pekema (Ruimtelijke Ordening) zijn ook de heer H. van Kempen (adviseur van stedenbouwkundig adviesbureau BRO) en vertegenwoordigers van de Ondernemersvereniging Bergen aanwezig voor het beantwoorden van uw vragen.

De presentatie wordt u onder embargo aangeboden. Dit is nodig omdat donderdagavond 10 mei 2007 de direct betrokkenen geïnformeerd worden.




Gemeente Bergen