Ingezonden persbericht


Voorstelling "Liesbeth En Fatima" geschreven voor de twaalfde editie van LEF

PERSBERICHT
24 april 2007

"Heb jij LEF om eens lekker te dansen op muziek? Eerst op de eigen basisschool, daarna in een echt theater, samen met allemaal andere Amsterdamse jongens en meiden met lef?"

Zo zijn de Amsterdamse basisschoolkinderen de afgelopen jaren benaderd voor deelname aan LEF en daar hebben ze massaal gehoor aan gegeven. Wekelijks krijgen de schoolkinderen één uur dansles van een professionele dansdocent. Gedurende 20 weken bereiden zij hun eigen deel van de voorstelling voor. Ook op zaterdag wordt gerepeteerd door kinderen die al voor het tweede of derde jaar meedoen met LEF. Uiteindelijk komen alle kinderen samen en wordt de voorstelling tot een geheel gesmeed om zo familie, vrienden en schoolgenootjes te laten zien dat zij LEF hebben om te dansen.

Dit jaar is er voor het eerst een nieuwe en originele voorstelling "Liesbeth En Fatima" geschreven voor de twaalfde editie van LEF. Michiel Varga maakte het script en tekende voor de regie en Petra Beers verzorgde de algemene coördinatie. Het verhaal gaat over twee meisjes, Liesbeth en Fatima, die in het spannende, bruisende Amsterdam wonen. De stad waar veel kan en mag maar waar ook spanningen zijn. Spanningen tussen buren, spanningen tussen bevolkingsgroepen en vooral spanningen tussen wijken onderling. Deze meiden willen dat veranderen, maar hoe?

LEF wordt uitgebracht en ontwikkeld door Opus One Theaterproducties en staat onder bestuurlijke verantwoording van Stichting DansVak. Het project is opgenomen in het Amsterdamse Kunstenplan 2004-2008 en wordt naast bijdragen van deelnemende stadsdelen mede mogelijk gemaakt door enkele fondsen en instellingen waaronder het RaboBank Cooperatiefonds Amsterdam en Omstreken.

"Liesbeth En Fatima" wordt in de Schouwburg te Amstelveen gebracht door ruim 300 kinderen van 9 basisscholen uit Amsterdam. De voorstellingsdagen zijn: donderdag 10 en dinsdag 15 mei a.s. om 19.30 uur in Schouwburg Amstelveen.

Kaarten kosten E 5,- per stuk en zijn te bestellen via 020-6125034 of info@opusone.nl

Voor informatie kunt u tijdens kantooruren bellen met Opus One, 020 - 6125 034 en vragen naar Martine Ligthart of Denise Mesman.

www.lefamsterdam.nl

---- --