Gemeente Alkmaar


Alkmaarse ondernemers weten www.alkmaar.nl goed te vinden

Alkmaar, 9 mei 2007

De vernieuwde ondernemerspagina op de gemeentelijke website is een groot succes. De pagina is in 2006 circa 29.000 keer bezocht, 7 keer zo vaak als in 2005. Sinds juni vorig jaar heeft www.alkmaar.nl een nieuwe uitstraling, waarbij actualiteit en een toegankelijke vormgeving, gericht op ondernemers, bezoekers en bewoners, de boventoon voeren.

Rode lijn

Zo heeft de voorpagina een nieuwe indeling, die beter inspeelt op de wensen van de gebruiker. De ondernemerspagina is door deze indeling heel gemakkelijk te vinden. Ook de structuur en inhoud van de pagina's zijn aangepast. Er is meer ruimte voor actuele ontwikkelingen en een groeiend aantal gemeentelijke producten en diensten wordt nu digitaal aangeboden.

Ondernemerspagina
De nieuwe ondernemerspagina bevat onder andere een overzicht van benodigde vergunningen, handige externe links naar onder meer Kennispoort Noord-Holland, Centrum voor Werk en Inkomen en Ondernemend Alkmaar, informatie voor startende ondernemers en de data van de Alkmaarse koopzondagen. Daarnaast kunnen ondernemers via de website vragen stellen aan het Ondernemersloket van de gemeente. Nieuw op de pagina is het complete overzicht van de verschillende bedrijven- en kantorenterreinen, met onder andere ronddraaifoto's en informatie over bereikbaarheid, gevestigde bedrijven, grondoppervlak, etc. Dit alles maakt de ondernemerspagina een waardevolle informatiebron, waar ondernemers terecht kunnen met al hun vragen. Daarnaast blijft het natuurlijk mogelijk om per mail, telefoon of in een persoonlijk gesprek advies in te winnen bij de bedrijvenadviseurs van het Ondernemersloket, de accountmanagers van de gemeente.

Elektronische nieuwsbrief
Bezoekers van www.alkmaar.nl kunnen zich sinds vorig jaar ook aanmelden voor de elektronische nieuwsbrief van de gemeente Alkmaar. In deze nieuwsbrief, die via de e-mail verspreid wordt, worden abonnees op de hoogte gehouden van actuele informatie over de door hun geselecteerde onderwerpen. De onderwerpen waar men zich voor kan aanmelden, zijn onder andere de Stadskrant, officiële mededelingen, vacatures en wegwerkzaamheden.

Uitbreiding digitale dienstverlening
Naast de elektronische nieuwsbrief wordt ook de lijst van digitale producten steeds verder uitgebreid. Zo kunnen Alkmaarders onder andere, met behulp van hun DigiD-inlogcode, digitaal hun grofvuil aanmelden, een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie aanvragen en hun WOZ-verslag in kijken.

9 mei 2007