Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten 2007

GS-besluiten 8 mei 2007

09 May 2007


1. Da's Nou Drenthe naar Stichting Marketing Drenthe De Stichting Marketing Drenthe wordt verantwoordelijk voor de verdere uitvoering van de promotiecampagne Da's Nou Drenthe. De derde fase van de promotiecampagne, gericht op recreatie en toerisme, is september vorig jaar begonnen en loopt nog tot september dit jaar. Gedeputeerde staten hebben ermee ingestemd de activiteiten over te dragen van de Stichting Promotie Drenthe Plus aan de nieuwe Stichting Marketing Drenthe. Die is begin dit jaar opgericht om uitvoering te geven aan een nieuwe breed opgezette marketingcampagne voor Wonen, Werken en Recreatie & Toerisme. Provinciale staten hebben daarvoor de komende vier jaar jaarlijks een miljoen euro beschikbaar gesteld. Met het besluit geven GS invulling aan de wens van PS om te komen tot een naadloze overgang van de marketing en promotie van Drenthe van de oude naar de nieuwe stichting.


2. Definitieve rapportage project Bescherming van het grondwater bij ongevallen op de weg en op het spoor
Het college heeft kennis genomen van de uitkomsten van het onderzoek "Bescherming van het grondwater bij ongevallen op de weg en het spoor". De uitkomsten worden overgenomen in het lopende onderzoek naar de risico-inventarisatie binnen grondwaterbeschermingsgebieden.


3. Goedkeuringsbesluit waterbeheeringsplan Veenhuizen/koppeling Fochteloërveen-de Slokkert
GS keuren het besluit waterbeheersingsplan Veenhuizen/koppeling Fochteloërveen de Slokkert goed. Het waterschap zal dit besluit ter inzage leggen. Daarna kan het waterschap het waterbeheersingsplan gaan uitvoeren.


4. Awb-bezwaarschrift Stichting Geluidhinder Baggelhuizen Gedeputeerde staten hebben op advies van de Commissie rechtsbescherming besloten het bezwaarschrift van de Stichting Geluidhinder Baggelhuizen te Assen ongegrond te verklaren en het bestreden besluit in stand te laten. Het betreft de afwijzing van het handhavingsverzoek voor het Japans Autofestival en het evenement Vijverberg.
Tijdens het Japans Autosportfestival is geen sprake van overtreding van de Wet milieubeheer geconstateerd, omdat handhaving van controlemetingen steekproefsgewijs plaatsvindt. Bij het evenement Vijverberg is aan het Circuit van Drenthe een waarschuwing gegeven wegens overschrijding van de geluidsnormen. Dit is in overeenstemming met het Stappenplan handhaving van de provincie Drenthe.


5. Awb-bezwaarschrift afwijzing handhavingsverzoek Gedeputeerde staten hebben het bezwaarschrift inzake de afwijzing van een handhavingsverzoek over geluidsoverlast op het TT-circuit van de heren G. Tangerman en P.R. Klomp uit Assen op advies van de Commissie rechtsbescherming ongegrond verklaard. Het college handhaaft het bestreden besluit, omdat de meettolerantie acceptabel is, de geluidswaarde volgens voorgeschreven richtlijnen is uitgevoerd en er geen overschrijding van de maximale geluidswaarde is geconstateerd.

Content Management Powered by CuteNews

Mededeling;
Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.