Ingezonden persbericht


Global Crossing voltooit overname van Impsat

Overname voegt uitgebreid IP-netwerk toe in Latijns Amerika

Naarden, mei 2007 De overname van Impsat Fiber Networks Inc. door Global Crossing is een feit. In november 2006 werd bekend gemaakt dat de beide partijen overeenstemming hadden bereikt over de overgang van Impsat-aandelen naar Global Crossing. Alle formaliteiten zijn nu vervuld. Impsat is één van de grootste telecomaanbieders in Zuid-Amerika. Naar verwachting zal het integratieproces voorspoedig verlopen. Daarbij zullen breedband-data-, internet-, spraak- en hosting-services van Impsat in het wereldwijde communicatienetwerk van Global Crossing worden opgenomen.

Global Crossing heeft voor de overname van Impsat $ 347 miljoen betaald, waarvan $ 95 miljoen in aandelen; $ 226 miljoen uitstaande schulden en $ 26 miljoen voor een geraamde schuld. De overname is deels gefinancierd door het uitgeven van 9,875% obligaties (aflossing in 2017) van GC Impsat Holdings I Plc, een dochterbedrijf van Global Crossing. Global Crossing heeft ongeveer $ 160 miljoen in contant geld in de transactie gestoken; er is geen aandelenemissie geweest.

De overname van Impsat versterkt Global Crossings positie als onafhankelijke wereldmarkt­speler in telecommunicatiediensten. De uitbreiding van activiteiten in Midden- en Zuid-Amerika onderstreept deze positie. Impsat, gestart in 1990 in Argentinië, levert in 7 Latijns Amerikaanse landen geconvergeerde IP-, hosting- en andere telecommunicatiediensten aan meer dan 4000 institutionele klanten. Deze profiteren door de overname van de wereldwijde hoogwaardige ondersteuning door Global Crossing. Impsat beschikt over een uitgebreid interstedelijk IP netwerk, 15 agglomeratie-netwerken en 15 centra voor geavanceerde hosting.

Global Crossing en Impsat hadden al sinds 2000 een zakelijke overeenkomst, toen Global Crossing Impsat benoemde tot één van de PoP (Point of Presence)-aanbieders in het Latijns Amerikaanse netwerk van Global Crossing, de South American Crossing. .

Wereldwijd opererende klanten worden na de overname nog beter bediend bij hun zaken in Latijns Amerika.

Global Crossing verwacht dat de volledige integratie van Impsat binnen twaalf à achttien maanden is voltooid.

Dit is al de tweede belangrijke overname door Global Crossing binnen een half jaar. Eerder werd Fibernet in het Verenigd Koninkrijk in de Global Crossing-organisatie opgenomen.

In verband met de afronding van de acquisitie van Impsat is Global Crossings overnamebod voor de reeksen A en B converteerbare 6%-Impsat-obligaties (looptijd tot 2011) gesloten. Impsat zal de obligaties in mei 2007 aflossen.

Global Crossing

Global Crossing biedt wereldwijd telecommunicatie-oplossingen over het eerste geïntegreerde IP-netwerk ter wereld. Het hoofdnetwerk van Global Crossing verbindt meer dan 300 steden en 29 landen met elkaar. De diensten van Global Crossing worden in meer dan 600 steden, 60 landen en 6 continenten aangeboden. Verkoop en ondersteuning zijn in overeenstemming met de wereldwijde aanwezigheid en staan op hetzelfde hoge kwaliteitsniveau als het netwerk, zodat klanten over de gehele wereld op dezelfde consistente dienstverlening kunnen rekenen.

De IP-services van Global Crossing verbinden overheidsdiensten, ondernemingen en telecomaanbieders met klanten, medewerkers en partners wereldwijd in een beveiligde omgeving. Dit opent de weg voor e-commerce toepassingen op basis van IP. Global Crossing levert een volledig pakket beheerde services voor data en spraak, bijvoorbeeld: Global Crossing IP VPN Service, Global Crossing Managed Solutions en Global Crossing VoIP services. Van de 500 grootste ondernemingen is ongeveer 40% klant van Global Crossing. Verder levert Global Crossing beheer-, beveiligings- en adviesdiensten aan 700 telecomaanbieders, operators van mobiele telefonie en Internet Service Providers.

Global Crossing was de eerste - en blijft (vooralsnog) de enige - telecommunicatieleverancier die wereldwijd IPv6 toepast zowel in zijn eigen als in openbare hoofdnetwerken.

Bezoek voor meer informatie de website: www.globalcrossing.com of http://blogs.globalcrossing.com/.

Voor meer informatie omtrent de inhoud van dit persbericht kan contact worden opgenomen met:

Franssen Communicatie

030 - 22 88 579

fred@franssencom.nl