Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 6 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 06-05-2007

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Zaandam, 5 mei 2007, 16:17 uur

De politie zoekt getuigen van een aanrijding waarbij een fietser gewond is geraakt. Over de Kepplerstraat/Wibautstraat richting de Thorbeckeweg reed een zwarte motorfiets, met daarachter een rode Opel Astra en weer daarachter een bordeauxrode Mitsubishi Lancer. Op de Wibautstraat ter hoogte van Spitsbergen stak een fietser bij een voetgangersoversteekplaats de rijbaan over. De fietser is aangereden door de achterste auto, de Mitsubishi. De auto heeft nog geremd maar de aanrijding vond desondanks plaats. Het slachtoffer, een 20-jarige man uit Maastricht, moest per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. De eerste auto, de Opel, die bestuurd werd door een bekende van de Mitsubishi, is gekeerd en bij de plaats van de aanrijding blijven staan. De motorrijder is doorgereden. De bestuurder van de Mitsubishi, een 20-jarige man uit Zaandam, is aangehouden en verhoord, zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk, en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Aanhouding dronken man na veroorzaken ongeval

Zaandam, 5 mei 2007, 00:27 uur

De politie heeft een automobilist, 40-jarige man uit Almere, na diverse overtredingen aangehouden. De politie kreeg een melding dat in Zaandam een auto zou rijden waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed zou zijn. De politie heeft de auto op de A10 opgewacht. De bestuurder reed slingerend en met hoge snelheid over de A10 richting Amsterdam; de politieagenten hebben hem van de weg gehaald. Toen de agenten de bestuurder aanspraken, bleek de man inderdaad dronken te zijn.

Bovendien bleek dit dezelfde automobilist te zijn die kort daarvoor een ongeval had veroorzaakt op de Kolkweg in Zaandam. Hij was daar met hoge snelheid achter op een auto gereden die voor een stoplicht stond te wachten. De bestuurder was na de aanrijding zonder te stoppen doorgereden. De inzittenden van de aangereden auto droegen gelukkig de autogordels en behoefden geen medische hulp.

De man, die verklaarde alcohol en medicijnen gebruikt te hebben, is geboeid afgevoerd. Zijn auto is in beslag genomen en zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Purmerend, 5 mei 2007, 01:26 uur

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op het fietspad in het park langs de spoorlijn in de richting van het tennispark Anonymus een 16-jarige jongen uit Purmerend mishandeld, met ernstig letsel tot gevolg. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. Het slachtoffer werd door een groepje van vijf jongemannen mishandeld; hun leeftijd wordt geschat tussen de 14 en 20 jaar. Deze personen zaten eerst op het bankje dat zich in het park bevindt en spraken het slachtoffer aan. Het slachtoffer liep door, maar werd door de mannen achterna gelopen en vervolgens door hen geschopt en geslagen. Tijdens de mishandeling kwam er een man aanlopen, waarna de daders zijn weggevlucht. Deze man heeft het slachtoffer aangesproken. De politie is op zoek naar deze getuige. Tevens is de politie op zoek naar getuigen die de groep van vijf personen bij of op het bankje in het park hebben gezien. Getuigen kunnen contact opnemen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

Aanhoudingen na vernieling auto's

Wormer, 5 mei 2007, 03:31 uur

De politie heeft drie jongens aangehouden die ervan worden verdacht dat zij in de nacht van vrijdag op zaterdag auto's vernield hebben in Wormer. Na afloop van een feestje is het drietal gelopen via de Kemphaanstraat, de Talingstraat, de Fuutstraat, de Gruttostraat, de Sterrenstraat en het parkeerterrein van zwembad 'Het Zwet'. Zij hebben daarbij over diverse auto's gelopen, spiegels vernield, autoruiten ingeslagen en proberen in te slaan, en spullen uit auto's weggenomen.

Na de melding van een getuige heeft de politie, geassisteerd door een diensthond, twee verdachten in een tuin kunnen aanhouden. Later is een derde verdachte bij zijn woning aangehouden. De drie jongens, een 16-jarige en een 17-jarige uit Zaandijk en een 17-jarige uit Wormer, zijn ingesloten op het hoofdbureau van politie in Zaandijk.

De politie vraagt mensen van wie de auto is beschadigd en die daarvan nog geen aangifte hebben gedaan, dat alsnog te komen doen op het bureau in Zaandijk of bij een politiebureau in de buurt.

Cameratoezicht lost diefstal uit taxi op

Zaandam, 6 mei 2007, 02:40 uur

Politiemedewerkers van cameratoezicht, die beelden van de Dam live uitkijken, zagen zaterdagnacht dat er mogelijk een diefstal werd gepleegd door een vijftal personen uit een taxi die geparkeerd stond op de taxistandplaats bij de Wilhelminabrug. Cameratoezicht waarschuwde een politieagent in de buurt. Deze ging naar de taxichauffeur, die inderdaad bleek te zijn beroofd.

Uit het verhaal van de taxichauffeur bleek dat de vijf mannen uit Amsterdam in de taxi stapten om naar Amsterdam vervoerd te worden. De taxichauffeur, ook uit Amsterdam, wilde graag eerst weten of de mannen de rit konden betalen, maar ze weigerden geld te laten zien. Daarop verzocht de chauffeur de mannen uit te stappen. Toen zij dat niet deden, stapte de chauffeur uit om het achterportier te openen. Drie mannen stapten uit en hielden buiten de taxi de chauffeur aan de praat. Na enige tijd voegden ook de andere twee, die in de taxi waren blijven zitten, zich bij hen en toen liep het vijftal weg. Later bleken de achterblijvers de portemonnee van de chauffeur te hebben meegenomen.

Cameratoezicht zag enige tijd later drie van de vijf verdachten terugkeren naar het horecagebied. Op grond van de beelden en de signalementen hebben agenten de drie mannen, twee van 17 jaar en één van 18 jaar oud, aangehouden. Zij zijn ingesloten op het hoofdbureau van politie.

Laatst gewijzigd 06-05-2007 16:48 | © Politie Zaanstreek-Waterland |