Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 mei 2007

Tanja Rijsman: 053-4555588

Diefstal

Almelo

Vrijdag 4 mei werd omstreeks 11.00 uur een medewerkerster uit een winkel aan de Grotestraat in Almelo aangehouden. De medewerkster, een 17-jarige Almelose, wordt verdacht van verduistering van geld. De 17-jarige is na de aanhouding in verzekering gesteld. De politie heeft een onderzoek in gesteld. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan. (07-058051)

Hennepkwekerij ontmanteld

Enschede

Vrijdag 4 mei omstreeks 13.00 uur trof de politie in een schuur aan de Landweerweg in Enschede een hennepkwekerij aan. In de schuur waren op dat moment vier personen aan het werk. Een van hen ging er vandoor, de overige drie werden aangehouden. Het ging om een 41-, en 36-jarige Enschedeër en een 38-jarige Hengeloër. De persoon die zich uit de voeten maakte, een 53-jarige Enschedeër werd dezelfde middag rond 16.30 uur alsnog in z'n woning aangehouden. Zaterdag 5 mei werd een vijfde verdachte aangehouden, het gaat om een 28 jarige Enschedeër. Op dit moment zitten drie personen vast op verdenking van overtreding van de opiumwet. Het gaat om de 53-, 41-, en 28-jarige Enschedeërs. De overige twee werden na verhoor in vrijheid gesteld. De kwekerij bestond uit zo'n 630 planten. De kwekerij is ontruimd en zowel de planten als goederen zijn vernietigd. (07-057851)

Alcomobilist rijdt tegen geparkeerde auto

Almelo

Vrijdag 4 mei omstreeks 23.50 uur veroorzaakt een 25-jarige Almeloër een aanrijding. De man rijdt op de Havezathe ter hoogte van de Eik tegen een geparkeerde auto en rijdt vervolgens een bushokje binnen. De bestuurder blijkt onder invloed en is door de politie aangehouden. De ademanalyse wijst 1,4 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt. Beide auto's zijn afgesleept. (07-058402)

Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt

Almelo

Zaterdag 5 mei omstreeks 2.00 uur ziet de politie dat een auto die over de Grotestraat rijdt er snel vandoor gaat. Als de bestuurder, een 19-jarige Almeloër staande wordt gehouden voor een blaastest, blijkt hij onder invloed van alcohol. De man is aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,2 promille uit. Omdat de man beginnend bestuurder is, kon hij z'n rijbewijs inleveren. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (07-058424)

Gestolen auto terecht

Denekamp

Een 19-jarige Almeloër meldde zich zaterdag 5 mei bij de politie in Enschede. Hij bekende de diefstal van een auto die hij eerder deze week wegnam aan de Karekiet in Denekamp. Het ging om een zwarte Seat Arosa. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. De auto is retour naar de eigenaar, een 52-jarige man uit Denekamp. De eigenaar deed 3 mei aangifte van de diefstal. (07-057299)

Bestuurder onder invloed aangehouden

Almelo

De politie hield 5 mei omstreeks 5.00 uur aan de Ootmarsumsestraat een 49-jarige bestuurster uit Almelo staande. De vrouw was onder invloed van alcohol. Ze is aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,5 promille uit. De bestuurster blijkt bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-058452)


---- --
Persberichten Politie Twente 6 mei 2007

Tanja Rijsman: 053-4555588

Fietsster gewond bij aanrijding

Enschede

Zaterdag 5 mei omstreeks 19.30 uur vindt op de Gronausestraat in Enschede een aanrijding plaats. Een 17-jarige fietsster uit Enschede wil de Gronausestraat oversteken. Juist op het moment dat ze dat doet, wordt ze aangereden door een auto. De bestuurder van de auto is een 26-jarige Enschedeër. De fietsster raakt bij het ongeval gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De precieze toedracht van het ongeval is nog niet helder, de politie heeft een onderzoek ingesteld. (07-058695)

Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt

Enschede

Zaterdag 5 mei omstreeks 7.30 uur vindt op de Oliemolensingel in Enschede een eenzijdig ongeval plaats. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Daaruit blijkt het volgende: een 20-jarige bestuurder uit Hengelo rijdt met z'n auto over de Oliemolensingel in de richting van de Oosterstraat. Ter hoogte van de Lage Bothofstraat raakt hij in de bocht met zijn rechtervoorwiel de trottoirrand. Hij weet vervolgens nog een lantaarnpaal te ontwijken, maar raakt opnieuw met z'n wiel het trottoir en krijgt een klapband, rijdt een gemeentebord omver en vervolgt zijn weg over de groenstrook om vervolgens op een uitrijstrook tot stilstand te komen. De bestuurder bleef ongedeerd. Uit de blaastest blijkt dat de bestuurder onder invloed is van alcohol. De test wijst 0,8 promille uit. Omdat hij een beginnend bestuurder is, moet hij z'n rijbewijs inleveren. Proces-verbaal wordt opgemaakt (07-058474)

Rijden onder invloed

Ootmarsum

Zondag 6 mei omstreeks 4.50 uur zien agenten een auto slingerend over de Almelosestraat in Ootmarsum rijden. De bestuurder, een 62-jarige man uit Tubbergen is hierop staande gehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol waarop hij is aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wees 1,4 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-058836)

Geweldpleging

Hengelo

Een 18-jarige man uit Hengelo doet 27 april aangifte van mishandeling. Hij wordt die dag 's avonds rond 21.30 uur aan de Brink in elkaar geslagen door een bekende die hij per toeval tegenkomt. Daarbij wordt ook zijn fiets weggenomen. De politie heeft een onderzoek in gesteld en zondag 6 mei is een verdachte aangehouden. Het gaat om een 18-jarige Hengeloër. De man wordt verdacht van de mishandeling en diefstal van de fiets. Hij is ingesloten. Nader onderzoek volgt. (07-058847)


---- --