Politie Flevoland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Aanrijdingen met letsel

Lelystad/Urk, 06-05-2007 o In Lelystad en Urk vonden vrijdagmiddag en zaterdagmorgen twee aanrijdingen plaats. Daarbij was er sprake van letsel.

Op de A6 bij Lelystad Noord ging zaterdagmorgen een auto met aanhanger, met daarop een boot, onderuit. De trailer begon door onbekende oorzaak te slingeren, waardoor de combinatie over de kop sloeg. De passagier, een 22-jarige man uit Harderwijk raakte daardoor gewond en werd met rugletsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder en een derde inzittende respectievelijk 37 en 32 jaar, allebei ook uit Harderwijk- raakten niet gewond. Door de ravage had het verkeer richting het noorden hinderd van oponthoud.

Op Urk op de Urkerweg was vrijdagmiddag sprake van een aanrijding tussen een automobilist van 23 jaar en een jochie van 4 jaar. Het jongetje stak bij de fietsoversteekplaats om onduidelijke reden zo maar de weg over. De man uit Urk reed ongeveer 50 kilometer per uur en kon een aanrijding, ondanks krachtig remmen, niet meer voorkomen. De peuter belandde tegen de wagen en liep letsel aan hoofd, armen en rug op. Voor behandeling werd hij overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.