Ingezonden persbericht



---



Laren, 4 mei 2007

KIJKER REGISSEERT ZELF LIVE BEKERFINALE OP WWW.DEWEDSTRIJDEN.TV

Voetballiefhebbers kunnen aanstaande zondag 6 mei de finale om de KNVB Beker tussen AZ en Ajax op interactieve wijze volgen op www.dewedstrijden.tv. Daar wordt de kraker uitgezonden via vier simultane live streams zodat de kijker zélf kan schakelen vanuit welke positie hij de wedstrijd wil zien. Dit betekent dat er tijdens de wedstrijd uit verschillende hoeken een signaal beschikbaar is van een oogverblindende actie, uitzinnig publiek of nerveuze trainer. Met andere woorden: de kijker is de regisseur! Niet eerder werd deze dienst tijdens een sportevenement in Nederland aangeboden. De wedstrijd is uiteraard ook live te volgen op Tien, De Wedstrijden staat reeds vanaf 16.00 geheel in het teken van de veelbelovende finale. De aftrap in Rotterdam is om 18.00 uur.

Marcel Houtman, manager interactive van Talpa TV: "Tot voor kort was een dergelijke 'multi-angle webcast' niet mogelijk met Windows Media Streaming. Maar door het recent beschikbaar worden van de techniek en de uitgebreide cameraopstelling tijdens de finale is dit hét uitgelezen moment om hier ervaring mee op te doen. De uitzending van aanstaande zondag beschouwen we nog als een pilot, maar deze dienst belooft vele mogelijkheden voor de toekomst."

De techniek die het mogelijk maakt om de 'multi-angle webcast' te realiseren is gebaseerd op Adobe Flash. Flash-encoding is splinternieuw en werd nog niet eerder toegepast in Nederland voor live uitzendingen op internet.

Tien
Televisiezender Tien maakt deel uit van Talpa TV, onderdeel van Talpa Media Holding. Tien is in augustus 2005 begonnen met uitzenden, toen nog onder de naam Talpa. Tien is een moderne en vooruitstrevende zender met voornamelijk Nederlands product die zich onderscheidt met veel kwalitatief hoogwaardige amusementsprogramma's, dramaseries en topvoetbal. Dankzij tal van crossmediale activiteiten geeft Tien een extra dimensie aan televisie als medium.