VVD


4-5-2007

VVD-delegatie naar Israël

Een delegatie van de VVD-Tweede-Kamerfractie, onder leiding van Mark Rutte en Hans van Baalen, bezoekt van 6 tot 11 mei Israël.

De liberalen zullen daar gesprekken voeren met, onder andere, premier Ehud Olmert, vice-premier Shimon Peres, minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni, minister van Defensie Amir Peretz, oud-premier Bibi Netanyahu en de liberale oud-minister Amnon Rubinstein, erelid van de Liberale Internationale.

VVD-Kamerleden Hans van Baalen, Arend-Jan Boekestijn en Laetitia Griffith en de voorzitter van de VVD-partijcommissie voor Buitenlandse Zaken, John Manheim, bezoeken van zondag 6 tot vrijdag 11 mei Israël. VVD-fractievoorzitter Mark Rutte voegt zich van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 mei bij hen. Naast de gesprekken met bovengenoemde bewindslieden, Knesset-leden, kopstukken uit het leger, journalisten en wetenschappers, leggen de VVD'ers bloemen in Yad Vashem, het monument voor de in de Holocaust vermoorde Joden, en bezoeken zij de Israëlische grens met Libanon, Syrië, Egypte en de Gazastrook. Doel van het bezoek is solidariteit met Israël uit te drukken en kennis te nemen van de actuele ontwikkelingen in de Israëlische politiek en het vredesproces in het Midden-Oosten. Gegeven de politieke crisis in Israël is het bezoek zeer actueel. Van Baalen bezoek later dit jaar de Palestijns Autoriteit en de buurlanden van Israël.

4 mei 2007