Tom Coronel

15 januari 2007
WTCC naar Zandvoort!

De geruchten deden al langer de ronde, maar onlangs maakte de FIA bekend dat het World Touring Car Championship dit jaar op Zandvoort zal rijden, te weten op 6 Mei. Circuit directeur Hans Ernst tekende vorige week het contract met de Internationale overkoepelende autosport federatie die het WTCC voor de komende drie jaar naar Zandvoort moet halen.

Er werd al enige tijd onderhandeld met de WTCC organisatie, maar er leek vooralsnog geen plaats voor het duinencircuit op de wedstrijdkalender van 2007. Gezien de problemen met de Mexicaanse circuit van Puebla ontstonden er toch mogelijkheden. De FIA achtte het circuit niet veilig genoeg nadat in de afgelopen twee jaar het asfalt afbrokkelde tijdens de races. Aangezien de organisatie in Mexico niet aan de gestelde deadline van 31 december kon voldoen was de FIA genoodzaakt de race te schrappen.

De race van 15 April in Mexico komt dus te vervallen, echter het evenement op Zandvoort zal op 6 Mei plaatsvinden. Na de openings ronde op het Braziliaanse Curitiba zal de race op Zandvoort de tweede ronde van het kampioenschap vormen.