Gemeente Lelystad

Veel aanmeldingen voor Dag van het Park

Op zondag 3 juni wordt in het Bultpark de Dag van het Park gehouden. Liefhebbers van parken, natuur, cultuur, sport en spel zijn die dag welkom in het Bultpark tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Het aantal deelnemende organisaties en verenigingen lijkt dit jaar groter te worden dan vorig jaar, toen de Dag van het Park voor de eerste keer in Lelystad georganiseerd werd.

Functie park

Parken hebben over de hele wereld dezelfde functies. Natuurlijk vormen ze een aantrekkelijk, groen rustpunt in een stedelijke omgeving, maar nog veel vaker worden parken gebruikt als ontmoetingspunt. Van oudsher wordt er in parken gespeeld, gewandeld en geflaneerd maar ook gegeten en gedronken.

Exotische dranken

Nieuw dit jaar is dat een van de deelnemers op de Dag van het Park West-Afrikaanse hapjes en drankjes verkoopt met bijzondere samken, zoals sappen van de mango en guave. Mensen die dat nooit gedronken hebben krijgen nu de kans dat te proberen.

Paard en wagen

Eén van de trekkers van vorig jaar, André de Voor met zijn paard en wagen, die iedere rit weer uitverkocht was, is ook dit jaar weer van de partij. Vanaf een platte kar en gezeten op strobalen kijken deelnemers op een heel andere manier naar de groene omgeving. Naast een ritje met paard en wagen hebben ook dit jaar kinderen weer de mogelijkheid om een rondje op een pony te maken.
---