Persbericht
0705.929
Den Haag, donderdag 3 mei 2007
Siemens op stoom met nieuwe serie stoomovens
Siemens Consumer Products introduceert de nieuwe serie inbouw
stoomproducten, bestaande uit een stoomoven en een combistoomoven.
Door de combinatie van stoom en hete lucht is de combistoomoven 20
procent sneller dan de moderne stoomkokers. Beide apparaten zijn
uitgerust met een waterreservoir, waardoor aparte aansluitingen niet
nodig zijn. De nieuwe stoomproducten vormen een uitbreiding op de
Siemens panorama-lijn.
Vitaminen en aroma optimaal behouden
Zowel de Siemens stoomoven als de combistoomoven perfectioneren het
drukloze stomen bij 40 tot 100 graden Celsius. De stoom wordt intern
in een stoomschaal gegenereerd. De stoomverdeling verdrijft zuurstof
uit de stoomruimte, waardoor de frisse kleur van de levensmiddelen
bijna geheel behouden blijft, net als de eigen smaak en vorm. Omdat de
levensmiddelen niet in het water liggen, blijven mineralen en
spoorelementen nagenoeg volledig behouden, en zelfs hittegevoelige
vitaminen zoals vitamine C en vitamine B11 (foliumzuur) hebben minder
te lijden dan bij andere bereidingswijzen. Zowel prof- als amateurkoks
vinden stoomkoken bovendien een uiterst aromavriendelijke methode,
niet alleen voor groente, maar ook voor vis, zoals zalm en tarbot, of
vlees, zoals gekookt rundvlees en casselerrib.
Onbegrensde mogelijkheden
Naast de voordelen voor de gezondheid overtuigen ook de vele
toepassingsmogelijkheden van de apparaten. Bij de nieuwe
combistoomoven kan het klassieke stomen worden gecombineerd met hete
lucht, waardoor de gaartijd tot 20 procent korter kan worden. Deze
methode is bij profkoks bijzonder geliefd, want vergelijkbare
mogelijkheden en resultaten zijn op een andere manier nauwelijks
denkbaar. Alleen gebraden lamsvlees is al een ultiem genot: sappig en
van binnen heerlijk mals. Eten smaakt zelfs na het regenereren alsof
het vers bereid is.
Gebruiksvriendelijk stomen
De Siemens stoomovens zijn voorzien van een glazen deur en halogeen
binnenverlichting, zodat het eten tijdens het bereiden goed zichtbaar
is. Dankzij de 52 automatische programmas, de tiptoets-bediening en
kinderbeveiliging zijn de stoomovens uiterst gebruiksvriendelijke
apparaten. Beide stoomovens zijn uitgerust met een waterreservoir van
1,3 liter, waardoor een wateraansluiting niet nodig is.
Geheel in lijn met Siemens Panorama
De nieuwe apparatuur vormt een uitbreiding op de Siemens Panoramalijn.
Deze serie met afgestemde vormgeving en nishoogte van 45 cm bestaat
uit een inbouwespresso automaat, een compacte bakoven met active
Clean-functie en een range compacte bakovens met magnetron.
Productspecificaties combistoomoven:
Productnaam:
Siemens Combi stoomoven / stoomoven
Productnummer:
HB 36D570 (rvs) / HB 36D770 (alu) / HB26D550 (stoomoven)
Inbouwmaten (B x D x H) 56 x 55 x 45 cm
Ovensystemen:
Stomen, 100% vochtigheid 40 100°C
Combi: Hetelucht 30°C-230°C
Gecombineerd 30°C 230°C + stoom (60%)
Adviesprijs:
2499 combi-stoomoven in alu
2399 combi-stoomoven in rvs
1799 stoomoven
Leverbaar:
Mei 2007
Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden of Siemens
infocentrum: 070-333 1234
Siemens