Uniek verslag Bordeaux 2006


Bordeaux Grand cru's 2006 inclusief video's

, 20070502 -- Voor het eerst in de geschiedenis van de proeverijen van de Grand Cru wijnen van Bordeaux is dit jaarlijks terugkerende evenement op video vastgelegd. Wijnkoperij De Gouden Ton maakte hiervan videoverslagen en stellen ze nu beschikbaar via de website www.degoudenton.nl. Tot nu toe waren er enkel geschreven verslagen en foto's beschikbaar.

De video's doen uitgebreid verslag van de proeverijen van het wijnjaar 2006 van de Bordeaux Chateaux die half april werden gehouden. Op basis van die 'keuringen' en beoordeling van het gehele wijnjaar worden de prijzen vastgesteld.

De vaststelling van de prijzen vindt niet tegelijkertijd met de proeverijen plaats. Het duurt nog zeker tot half juni voor ze bekend zijn. Zeker is al wel dat de prijzen hoger zullen liggen dan die van het jaar 2004, maar aanmerkelijk lager dan die van 2005.

Voor de Bordeauxwijnen van het jaar 2006 in de winkels liggen moet de koper nog het nodige geduld betrachten. De wijnen die nu geproefd zijn komen pas over twee jaar in de handel.

Maker van de video's, Wijnkoperij De Gouden Ton, is een groep van 7 samenwerkende wijnkoperijen. Wijnkoperij 'De Gouden Ton' is één van de belangrijkste aanbieders van kwaliteitswijn in Nederland.

Via de website www.degoudenton.nl. kunnen wijnliefhebbers via de site informatie krijgen over het gevoerde assortiment en kiezen of zij de wijnen zelf willen afhalen in één van de vestigingen, of thuisbezorgd willen hebben.