Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

QlikTech bekroond met Red Herring 100 Spring 2007 Award

Red Herring ziet QlikTech als een van de honderd meest veelbelovende technologie-innovators

Hoofddorp, 2 mei 2007 - Red Herring heeft vandaag bekendgemaakt dat QlikTech, specialist van in-memory Business Intelligence (BI)-software, is onderscheiden met de Red Herring 100 Spring Award. Deze onderscheiding wordt toegekend aan de top-100 van technologiebedrijven in Noord-Amerika.

De jaarlijks door Red Herring opgestelde lijst van topbedrijven past geheel in de traditie van het mediaconcern dat al veel nieuwe en innovatieve technologiebedrijven en ondernemers heeft ontdekt. Zo zijn bedrijven als Google, eBay en Skype in hun beginjaren opgemerkt door redacteuren van Red Herring en aangemerkt als toekomstige marktleiders die onze manier van leven en werken zouden veranderen.

"Met meer dan achthonderd voorgedragen bedrijven is het evident dat we getuige zijn van een nieuwe golf van creativiteit," aldus hoofdredacteur Joel Dreyfuss van Red Herring. "Nu durfkapitaal weer vrijelijk stroomt, is het uitermate interessant om te zien hoe de samenwerking tussen technologie-innovators en investeerders leidt tot het ontstaan van baanbrekende technologieën. De door Red Herring onderscheiden top-100 van Noord-Amerikaanse bedrijven zijn veelbelovende aankomende ondernemingen die ongetwijfeld nog van zich zullen doen spreken."

De redactionele staf van Red Herring heeft meer dan achthonderd zelfstandige bedrijven aan een zorgvuldige beoordeling onderworpen, waarbij zowel financiële gegevens als subjectieve criteria, zoals kwaliteit van het management, implementatie van de strategie en belang van onderzoek en ontwikkeling, uitgebreid zijn geanalyseerd.

Als eerbewijs aan de CEO's van de 'Red Herring 100 Spring'-bedrijven heeft Red Herring elk van hen uitgenodigd om hun bedrijf te presenteren tijdens het Red Herring Spring 2007 evenement, dat van 1-3 mei wordt gehouden in het Hyatt Regency in Monterey (Californië). De onthulling van de top-100 bedrijven in Noord-Amerika tijdens Red Herring Spring mag zich altijd verheugen in veel belangstelling van besluitvormers en industrie-observers. Dit jaar staat in het teken van de tiende verjaardag van de Red Herring 100 Awards. Ter gelegenheid daarvan zullen de honderd onderscheiden bedrijven hun visie op succes en het bereiken van de top uiteenzetten.

Red Herring
Red Herring is een mondiaal mediaconcern dat 's werelds beste technologie-innovators, durfinvesteerders en besluitvormers diverse platforms biedt: een gezaghebbend innovatievakblad, een online service voor dagelijks technologisch nieuws, technologienieuwsbrieven en belangrijke evenementen voor mondiale technologieleiders. Red Herring biedt de kijk van een ingewijde op de mondiale innovatie-economie, met diepgaande inzichten in opkomende technologieën die de economie aanjagen. Voor meer informatie: www.redherring.com.

Over QlikTech
QlikTech is 's werelds snelst groeiende Business Intelligence (BI)-softwarebedrijf. QlikView, het vlaggenschip van het bedrijf, heeft momenteel 260.000 gebruikers bij 5.777 klanten in 71 landen, verspreid over de hele wereld. Iedere dag verwelkomt QlikTech gemiddeld ruim twaalf nieuwe klanten. Door deze explosieve groei heeft het bedrijf zijn inkomsten, zowel in 2005 als in 2006, met tachtig procent zien stijgen.

QlikView maakt het zeer eenvoudig om verfijnde analyses te implementeren, te gebruiken en te onderhouden. Met QlikTechs gepatenteerde in-memory BI-technologie kan de gebruiker reusachtige dataverzamelingen direct in het interne geheugen van de computer laden en manipuleren. Dit kan al op relatief simpele hardware, wat een betaalbare, brede implementatie binnen slechts twee tot drie weken mogelijk maakt.

QlikTech, in 1993 opgericht in Zweden, heeft vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië en de Benelux (Hoofddorp). Het bedrijf werkt wereldwijd met meer dan vijfhonderd partners. Tot de klanten in de Benelux behoren: ABX Logistics, ADP, Atos Origin, ING Trust, KLM, MarktSelect (Graydon), Merck Sharp & Dohme, Panasonic, Schenker, ThiemeMeulenhoff, TNT en Zurich Verzekeringen.

Voor meer informatie: www.qliktech.nl.