KPN NV

Den Haag, 02-05-2007

KPN legt glasvezelnetwerk aan op haven- en industrieterrein Moerdijk

KPN start met de aanleg van een snel glasvezelnetwerk voor ondernemers op het haven- en industrieterrein Moerdijk. Via het glasvezelnetwerk kunnen bedrijven de nieuwste en meest veeleisende ICT-oplossingen gebruiken. KPN realiseert het netwerk in samenwerking met zijn lokale partner Aksis Automatisering & Telecommunicatie. De verwachting is dat het eind 2007 operationeel zal zijn.

KPN heeft intensief met Havenschap Moerdijk en Aksis samengewerkt om te inventariseren welke ondernemers behoefte hebben aan een glasvezelverbinding. Door de vraag van verschillende bedrijven te bundelen, zijn de eenmalige en maandelijkse kosten van een glasvezelverbinding aanzienlijk verlaagd. De kosten worden immers over meerdere deelnemers verdeeld. In totaal hebben er voldoende bedrijven ingetekend, om de aanleg van het glasvezelnetwerk op te starten. De aanleg zal ongeveer zes maanden in beslag nemen.

De ondernemers op het haven- en industrieterrein beschikken met het glasvezelnetwerk over een toekomstvaste infrastructuur en kunnen gebruikmaken van (online) toepassingen die veel bandbreedte vereisen, zoals video en (zware) applicaties. Door de betrouwbaarheid en de hoge bandbreedte is glasvezel ook bijzonder geschikt voor camerabeveiliging op afstand.

Het glasvezelnetwerk biedt altijd dezelfde hoge snelheid, onafhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Bovendien is glasvezel van KPN gebaseerd op een zogenaamde open infrastructuur, zodat de ondernemers over dit netwerk diensten en applicaties van alle aanbieders kunnen gebruiken. Binnenkort zal KPN zijn telefoniediensten geschikt maken voor levering over het glasvezelnetwerk, zodat de bedrijven ook voordeliger kunnen bellen via hetzelfde netwerk.

De komende jaren neemt de behoefte aan snelle communicatie in het bedrijfsleven sterk toe. Toepassingen zoals online gebruik van applicaties, camerabeveiliging op afstand en bellen via breedband hebben baat bij de betrouwbaarheid en snelheid van glasvezel. Ondernemers van de bedrijventerreinen die interesse hebben in een glasvezelverbinding, kunnen terecht bij Aksis of bij hun accountmanager van KPN.

Over Aksis Automatisering & Telecommunicatie Aksis Automatisering is in 1991 opgericht door Jos Beckers, de huidige directeur/eigenaar. In de loop der jaren is Aksis uitgegroeid tot een specialist op het gebied van netwerken. Aksis beschikt over een team van deskundigen die veel ervaring hebben opgebouwd in allerhande netwerken van klein tot groot. Sinds enkele jaren heeft Aksis zich naast automatisering ook gespecialiseerd in telecommunicatie. Aksis is een belangrijke partner van KPN op het gebied van infrastructuur voor zowel data als telefonie. Kijk voor meer informatie over Aksis op www.aksis.com.

Over Havenschap Moerdijk Het Havenschap Moerdijk is een compacte en slagvaardige organisatie met 23 medewerkers. Zij verricht adviserende, dienstverlenende en uitvoerende werkzaamheden ten behoeve van ontwikkeling, aanleg, uitgifte, beheer en exploitatie van het industrie- en haventerrein Moerdijk.

Het beheergebied is bruto 2.600 ha groot. Hiervan is 1.200 hectare als industrie- en haventerrein netto uitgeefbaar. In totaliteit werken er circa 8.000 mensen op het haven- en industrieterrein en hetzelfde aantal kan als indirecte werkgelegenheid beschouwd worden. Kijk voor meer informatie over het Havenschap Moerdijk op www.havenvanmoerdijk.nl.