Hulpverlening Gelderland Midden


Uitslaande brand in Doesburg

DOESBURG - Aan het einde van de middag woedde in een portiekflat aan de Goudenregenstraat in Doesburg een felle uitslaande brand. De bewoonster kon zichzelf samen met haar kind ternauwernood aan de vlammen ontsnappen. Naburige bewoners konden op tijd worden gewaarschuwd en moesten gedurende het incident hun woning verlaten. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.

Om ongeveer 17.45 uur werd de brandweer Doesburg gealarmeerd voor een uitslaande brand aan de Goudenregenstraat. Toen zij ter plaatse kwam sloegen de vlammen aan de voorkant en de achterkant uit de woning in de portiekflat. De bewoonster had zichzelf en haar kind in veiligheid weten te brengen en waarschuwde vervolgens naburige bewoners.

De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en een hoogwerker en had de brand vrij snel onder controle. Helaas kon men niet voorkomen dat de flatwoning grotendeels uitbrandde. De brandweer wist de naburige panden te behouden en te vrijwaren van schade zodat deze bewoners al weer vrij snel hun woning konden betrekken. Voor de gedupeerde bewoonster met haar kind is elders woonruimte gezocht.

Mogelijk is het vuur ontstaan op de bank in de woonkamer. Een exacte oorzaak kon echter moeilijk worden vastgesteld.