Ingezonden persbericht


Unisys helpt Reuters bij transformatie wereldwijde nieuwswebsites

Consulting en ontwerp- en supportservices gericht op snellere nieuwslevering en Web 2.0-mogelijkheden

Schiphol-Rijk, 2 mei 2007 - Unisys heeft nieuws- en informatieleverancier Reuters geholpen bij het opwaarderen van het onderliggende platform voor Reuters.com. Ook assisteerde Unisys bij het transformeren van de wereldwijde nieuwswebsites met het oog op het leveren van nieuwe mogelijkheden voor nieuwsvoorziening.

De aangepaste sites vertonen sterke prestatieverbeteringen. Zo is de laadtijd van een pagina met 75 procent teruggelopen. Adverteerders kunnen hun boodschappen nu effectiever en gerichter verspreiden via Reuters.com en via de mobiele sites van Reuters.

Unisys leverde architectuurontwerp- en consulting-diensten aan het Reuters-ontwikkelteam dat het nieuwe online platform bouwde. Dit platform vormt de basis voor alle wereldwijde websites van de nieuws- en informatieleverancier. Het nieuwe platform helpt Reuters bij het leveren van hoogwaardige informatie en nieuws aan zakelijke professionals. Ook kan Reuters Web 2.0- en community-mogelijkheden aan zijn sites toevoegen.

De services en support die Unisys aan Reuters heeft geboden, zijn onderdeel van het Unisys Open and Secure Integrated Solutions-raamwerk (OASIS). Dit is een gecertificeerde set van open source-software en diensten die Unisys heeft ontwikkeld voor de grootzakelijke markt.

"Unisys heeft ons geholpen bij het inrichten van een stabiele, betrouwbare webomgeving, waardoor we meer bezoekers dan ooit kunnen bedienen", zegt Leon Shklar, Executive Vice-President of Technology van Reuters Media. "Dit nieuwe platform is voor ons een springplank voor nog meer innovatieve mogelijkheden voor nieuwsvoorziening. Het stelt onze adverteerders in staat om een reeks van nieuwe en unieke strategieën te gebruiken voor het bereiken van hun doelgroepen."

Unisys assisteerde bij het bepalen van de databaseclustering en de replicatie-, fail-over- en fouttolerantiemogelijkheden van de softwareomgeving. Ook voorzag Unisys in de afstemming van de MySQL- en Apache Tomcat-systemen voor wat betreft prestaties. Reuters heeft Unisys verder ingeschakeld voor het leveren van 24x7 support ten behoeve van MySQL en Apache Tomcat.

"Dit initiatief laat zien dat open source-software inmiddels geschikt is voor de meest veeleisende bedrijfskritische toepassingen", zegt Anthony Gold, Vice-President en General Manager Open Source Business van Unisys. "De keus van Reuters voor Unisys als services- en supportpartner toont tevens het vertrouwen in de toegevoegde waarde die Unisys biedt bij vooruitgang en innovatie."

# # #

Over Reuters
Reuters (Reuters.com) biedt informatie en nieuws voor professionals in de financiële wereld, de media en het bedrijfsleven. Via Reuters.com en andere digitale kanalen levert Reuters tevens informatie aan particulieren. Reuters bereikt per dag meer dan een miljard mensen. Het bedrijf telt 16.900 medewerkers en is actief in 94 landen.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de gevolgen van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.

Ingezonden persbericht