Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL INTRODUCEERT ENERGIEZUINIGE HARDE SCHIJF VOOR AUDIO- EN VIDEO-RECORDING

Een miljoen uur MTBF, koel, stil, betrouwbaar en laag energieverbruik

Amsterdam, 2 mei 2007 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) introduceert een nieuwe serie energiezuinige harde schijven voor in audio- en videoproducten. De 3,5-inch harde schijf is uiterst stil, betrouwbaar en verbruikt weinig stroom. Dit maakt de AV-schijf ideaal voor de opslag van audio en video van bijvoorbeeld beveiligingsapparatuur of dvd-recorders. Western Digital biedt de harde schijf aan met een opslagcapaciteit variërend van 80 GB tot 500 GB.

"Toen digitale video-recording nog in de kinderschoenen stond, leverde Western Digital al topkwaliteit harde schijven aan OEM-klanten in de video-recording-markt", zegt Jim Welsh, vicepresident en algemeen directeur Branded Products van Western Digital. "Naast de markt voor hard drives voor video-opslag neemt ook wereldwijd het aantal productiebedrijven toe, dat deze harde schijven in hun eindproduct verwerken. De beste manier om deze groeiende klantengroep te ondersteunen, is door de AV-schijf direct of via ons eigen distributienetwerk te leveren."

De hoge capaciteit, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit van harddisktechnologie hebben geleid tot de opkomst van een breed scala van audio- en video-opnameapplicaties. Voorbeelden hiervan zijn de digitale set-top boxes, personal video recorders en surveillancesystemen via IP-gateways. Deze applicaties stellen andere eisen aan harde schijven dan pc's. Ze vereisen bijvoorbeeld dat harddisks 24x7 aanstaan, uitermate betrouwbaar en universeel compatible zijn, weinig stroom verbruiken en tegelijkertijd verschillende audio- en video-opnames kunnen opslaan. Wanneer consumenten de harddisk gebruiken met een set-top box of dvd-recorder, is het eveneens nodig dat het apparaat stil en koel is.

Western Digital heeft zijn harde schijven speciaal ontwikkeld voor omgevingen die behoefte hebben aan constante beschikbaarheid. De schijf staat altijd aan om audio en video op te slaan. Ze hebben dan ook een uitzonderlijk hoge gemiddelde storingsvrije interval (MTBF) van een miljoen uur. Dit is aanzienlijk langer dan de conventionele pc-schijven. Daarnaast is de AV-schijf uitgerust met een innovatieve functionaliteit: de leeskoppen schuiven naar de zijkant wanneer deze niet gebruikt worden (ramp load-functie). Dit voorkomt dat de koppen de schijf raken en deze beschadigen. Daardoor zijn de harddisks extreem schokbestendig, geven ze minder warmte af en gaan ze langer mee. Ook is de harde schijf voorzien van Pre-emptive Wear Leveling (PWL). Deze functie voorkomt slijtage door oneffenheden.

De harde schijf heeft een zeer laag energieverbruik. Dit komt door de unieke IntelliSeek-technologie waarmee Western Digital het apparaat heeft uitgerust. Deze functionaliteit berekent de optimale motorsnelheid en controleert deze tijdens het opstarten en zoeken. Het resultaat: minder schijfrotatie en een veel stillere werking. Bovendien zorgt dit voor een lager stroomverbruik: het apparaat verbruikt maar liefst 60 procent minder energie dan conventionele harde schijven. Ook de warmteafgifte van de harddisk is hierdoor aanzienlijk lager. Western Digital heeft ook op andere manieren de harddisk stiller gemaakt. Zo is het product afgedekt met verschillende lagen roestvrij staal en voorzien van een precies passende geluiddempende behuizing. Het maximale geluidsniveau van de harde schijf ligt dan ook onder de menselijke gehoorgrens.

Personal Video Recorder-applicaties (PVR) van consumenten moeten tegenwoordig video- en audio-opnames kunnen opslaan en de HD-content kunnen afspelen. Dankzij de SilkStream-technologie van Western Digital kan de harde schijf tegelijkertijd twaalf HD-datastromen en zestien reguliere datastromen ondersteunen. Daarbij is de hard drive universeel compatible doordat hij gebaseerd is op ATA-standaarden. Dit heeft Western Digital uitvoerig getest met uiteenlopende audio- en videoapparaten, zoals set-top boxes, dvd-recorders en surveillancesystemen. De harde schijven zijn verkrijgbaar met EIDE- en SATA-interface.

Beschikbaarheid en prijs
De harde schijf is te verkrijgen bij (online) verkooppunten van Western Digital voor een adviesprijs van ongeveer 43 euro voor de 80 GB-versie en 143 euro voor de 500 GB-versie. Productspecificaties en foto's zijn te vinden via: http://www.wdc.com/en/products/index.asp?cat=7&language=en.

###

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.