Ingezonden persbericht


Enschede, 1 mei 2007.

Persbericht Chevrolet Kalos Challenge

Wederom podiumplaats in zicht voor Wauw Rally Team

De Proflex Merwede Springs Rally Hulst is voor rijders en navigatoren een enorme uitdaging. De snelle en technische proeven in het Zeeuwse Polderlandschap laten weinig ruimte voor concentratieverlies of foutjes. Dat de proeven in Zeeuws Vlaanderen weinig vergevingsgezind zijn ondervond het Wauw Rally Team tijdens de Chevrolet Kalos Challenge in alle hevigheid.

Terwijl de serviceteams zich op het serviceterrein in het zonnetje koesterden, kwam vanaf de derde proef het nieuws van David Westenbrink en Hilco van Beek binnen. Zij waren hard van de weg gegaan en op de kop in een sloot beland, waarna de bergingsauto er voor zorgde dat de Kalos onherstelbaar beschadigt raakte toen ook deze in de sloot gleed en op de auto van Westenbrink belandde.

Zowel Westenbrink als ook Van Beek werden ter controle naar het Ziekenhuis in Terneuzen vervoerd. Daar werd bij Hilco van Beek een gescheurde nekwervel vastgesteld. Hij is de komende maanden uitgeschakeld. "Ik waarschuw iedereen voor Hulst. Het is echt een rally waar de jongens van de mannen gescheiden worden, zoals het spreekwoord luidt", aldus Pieter Stokman namens Chevrolet. "De klassementsproeven hier zijn erg mooi, maar ook erg verraderlijk. Ik wens Hilco beterschap en hoop hem snel weer in een auto te zien." Hoewel David Westenbrink behoorlijk beurs was, bleek hij de enorme crash ongedeerd doorstaan te hebben.

Het Wauw Rally Team van 't Wagenhuys, Auto Unie Enschede-Hengelo en Wuco Auto's Oldenzaal moest op klassementsproef 5 opgeven nadat bij hem het stuurhuis en een aandrijfas beschadigd werden. Aan het woord Wauw coureur Bert Vloedgraven: "Door een stuurfout pakte ik de bocht net iets te krap. Daarbij kwam het linker voorwiel op hardhandige wijze in aanraking met een stuk asfalt tot dat moment reden we op een fraaie derde plaats, de Kalos rijdt echt geweldig met de nieuwe sper". De laatste uitvallers waren Frank Tetteroo en John Cornelissen. Zij schreven op spectaculaire wijze hun vers herstelde Kalos helemaal af. Ze hadden problemen met de remmen. Daardoor kwamen ze te hard op een bocht aan, gingen glijden en sloegen over de kop.

Stand Chevrolet Kalos Challenge Rijders

1. Corné Damen 55 pt.; 2. David Westenbrink 36 pt... 9. Bert Vloedgraven 8 pt Stand Chevrolet Kalos Challenge Navigatoren

1. Ronald Wassink 55 pt.; 2. Hilco van Beek 36 pt ...10. Thomas Pieket Weeserik 8 pt.; ..12. Marvin Molenkamp 1 pt
---

Noot voor de redactie (