Politie Friesland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Politieberichten van woensdag 2 mei

Fryslân, 02-05-2007 o Politieberichten van dinsdag 1 mei 07.00 uur t/m woensdag 2 mei 07.00 uur.

Veenwouden: politie zoekt automobilist
De politie is opzoek naar een automobilist die op zaterdagavond 28 april omstreeks 18.30 uur betrokken is geweest bij een aanrijding op de kruising van de Leeuwerikstraat met de Kievitstraat. De onbekende automobilist kwam in botsing met een 26-jarige automobiliste uit Zwagerbosch. De vrouw was hiervan zo geschrokken dat ze in eerste instantie doorreed. Na een rondje door Veenwouden te hebben gereden, ging de vrouw terug naar de plaats van de aanrijding. De tegenpartij, vermoedelijk een gele bestelauto, bleek inmiddels te zijn vertrokken, waarna de vrouw de politie inschakelde. De politie komt graag in contact met de bestuurder van deze bestelauto of met getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 - 8844.

Terwispel: bromfietser gewond na aanrijding
De politie heeft dinsdagochtend op De Streek een aanrijding afgehandeld, waarbij een 52-jarige motorrijder uit Terwispel gewond raakte. Een 31-jarige automobilist uit Terwispel keerde zijn auto, zag daarbij de motorrijder over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam ten val en werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Harlingen: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Noorderhaven. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit het pand werd een laptop weggenomen. Namens het bedrijf deed een 50-jarige inwoner van Harlingen aangifte.

Leeuwarden: politie onderzoekt diefstal roestvrijstaal
De politie onderzoekt de diefstal van een hoeveelheid roestvrijstaal en een aanhangwagen met kenteken WP-FG-32 vanaf een bedrijfsterrein aan de Snekertrekweg. De partij roestvrijstaal en de aanhangwagen werden tussen vrijdagmiddag en dinsdagochtend weggenomen nadat men een stuk hekwerk had vernield. Namens het bedrijf moet nog een aangifte worden gedaan.

Ysbrechtum: fietsster gewond na val
De politie heeft dinsdagmiddag op het Tolhek een ongeval afgehandeld, waarbij een 75-jarige fietsster uit Sneek gewond raakte. De vrouw raakte met haar wielen tussen een rijplaat en kwam ten val. Het slachtoffer werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Donkerbroek: aanrijding met letsel
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een ongeval op de N381, waarbij drie personen gewond raakten. Een 52-jarige automobilist uit Delden was door nog onbekende oorzaak gedeeltelijk op de verkeerde weghelft terechtgekomen. Hij botste daarop op twee hem tegemoetkomende auto's. De eerste bestuurder daarvan, een 45-jarige inwoner van Surhuisterveen, liep daarbij licht letsel aan zijn knie op, waarvoor hij ter plaatse behandeld kon worden. De tweede bestuurster, een 35-jarige inwoonster van Leeuwarden, werd met een gebroken voet en sleutelbeen per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd. Dat gebeurde ook met de automobilist uit Delden, maar deze kon na behandeling in het ziekenhuis weer huiswaarts. De N381 is gedurende drie uur afgesloten geweest, het verkeer werd die tijd omgeleid.

Lemmer: fietsster gewond na val
De politie heeft dinsdagmiddag op de Pasveer een ongeval afgehandeld, waarbij een 14-jarige fietsster uit Lemmer gewond raakte. Het meisje moest afremmen, waarna ze door het aanwezige grind op weg de macht over het stuur verloor en ten val kwam. Een 68-jarige automobilist uit De Cocksdorp kon de fietsster niet meer ontwijken en raakte haar licht. Het slachtoffer werd met hoofd- en handletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Bolsward: politie onderzoekt diefstal
De politie onderzoekt de diefstal van een partij kleding en schoeisel dinsdag tussen 12.00 en 15.30 uur vanaf een pallet aan de Twibaksdyk. De pallet met dozen was door een koeriersbedrijf tussen 12.00 en 13.00 uur neergezet naast een winkelpand. Toen medewerkers van die winkel omstreeks 15.30 uur de dozen naar binnen wilden halen, bleken deze alle te zijn verdwenen. De totale schade bedraagt enkele duizenden euro's. Een 28-jarige inwoner van Heeg deed namens de winkel aangifte.

Grou: twee fietsers gewond na val
De politie heeft dinsdagmiddag op de Hoflan een ongeval afgehandeld, waarbij twee fietser uit Dronten gewond raakten. Het echtpaar uit Dronten, een man van 62 jaar en een vrouw van 59, kwamen met elkaar in botsing nadat ze een hobbeltje in het fietspad over het hoofd hadden gezien. Beiden kwamen ten val. Het echtpaar werd met diverse schaafwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Garijp: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft dinsdagavond op de N31 nabij Garijp het rijbewijs van een 23-jarige automobilist uit Drachten ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder werd betrapt toen hij een agent met hoge snelheid inhaalde. Na een meting bleek de automobilist 162 kilometer per uur te rijden, terwijl op de N31 100 kilometer per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de Drachtster werd ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Zurich: politie houdt inbreker aan
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag bij een tankstation aan de N31 tussen Harlingen en Zurich een 20-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede aangehouden op verdenking van een inbraak. Surveillerende agenten kregen een meldingen dat het inbraakalarm bij het tankstation was afgegaan. Eenmaal ter plaatse bleek dat de toegangsdeur was geforceerd. Op de parkeerplaats nabij het tankstation lag de 20-jarige man in een auto te slapen. Nadat de slapende automobilist was gewekt, werden zijn schoenen vergeleken met een schoenafdruk die bij tankstation was gevonden. Toen bleek dat deze met elkaar overeenkwamen werd de man aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.