Gemeente Sneek


Werkgelegenheid Sneek blijft groeien

De werkgelegenheid in de gemeente Sneek is met 2,1 procent gegroeid in de periode april 2005 - april 2006 en hiermee presteert Sneek op dit gebied bovengemiddeld. Dit blijkt uit het jaarlijks verschijnende werkgelegenheidsregister Fryslân.

De sectoren waar de groei zich vooral aftekent zijn de bouwnijverheid (5,8%), horeca (6,0%) en de zakelijke dienstverlening (4,5%). De groei in de sector bouwnijverheid wordt mede veroorzaakt door de bouw van de nieuwe woonwijken in Sneek. De stijging van de werkgelegenheid in de sector horeca vindt zijn verklaring in het feit dat de gemeente Sneek zich steeds meer als centrum voor toeristen profileert.

Wethouder Tom Metz is blij dat de gemeente Sneek bovengemiddeld scoort. "Het is nu zaak om door te gaan en niet achterover te leunen. Wij moeten in samenwerking met het onderwijsveld, het bedrijfsleven en het CWI zoveel mogelijk mensen aan het werk helpen en ook aan het werk houden. Op deze manier kan iedereen ervan profiteren."

Voor Sneek betekent de groei van 2,1 procent een toename van 288 arbeidsplaatsen. Hiermee komt het totaal aantal fulltime arbeidsplaatsen ( > 15 uur per week) op 13.911.

Gemeenten A7-zone
Het werkgelegenheidsregister geeft ook aan dat de gehele A7-zone binnen Fryslân goed presteert, met een absolute groei van 1630 arbeidsplaatsen.

Sneek

Heerenveen

Smallingerland

Skarsterlân

Opsterland

Absoluut

288

549

599

120

74

Voor de gehele provincie Fryslân is de werkgelegenheid over de gemeten periode gestegen met 1,2 procent, landelijk was de groei in dezelfde periode 0,7 procent.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 1-5-2007