PERSBERICHT



Schiedam, 2 mei 2007

Aandeelhouders RT Company stemmen voor overname Vivenda


- Goedkeuring overname Vivenda BV

- Beëindiging converteerbare lening

Goedkeuring overname Vivenda
Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van RT Company NV ("RT Company") op 1 mei 2007 in Rotterdam is de overname van Vivenda BV ("Vivenda") door de aandeelhouders goedgekeurd.

Op 13 april 2007 heeft de vennootschap bekend gemaakt dat de verkoper van Vivenda, de Groote Zandschulp I BV ("De Groote Zandschulp") op 12 april 2007 heeft besloten tot ontbinding van de overeenkomst met RT Company voor de overname van Vivenda. Gelijktijdig werd bekendgemaakt dat RT Company en de Groote Zandschulp op 13 april 2007 een nieuwe
overeenkomst hebben gesloten voor de overname van Vivenda voor EUR 7,5 miljoen. De
ontbinding van de overeenkomst heeft onder meer tot gevolg gehad dat de aandeelhouders van RT Company opnieuw hun goedkeuring moesten verlenen aan een overname van Vivenda.

Daarnaast hebben de aandeelhouders ingestemd met een statutenwijziging, waarbij de naam van RT Company NV zal worden gewijzigd in Vivenda Media Groep NV.

De aandeelhouders hebben tevens ingestemd met alle overige voorstellen die geagendeerd waren.


- De uitgifte van 15 miljoen nieuwe aandelen RT Company aan de Groote Zandschulp tegen de nominale waarde van EUR 0,50 per aandeel. Met de opbrengst van deze emissie wordt de overname van Vivenda volledig gefinancierd;
- De heer G. Tóth heeft, ingaande 1 mei 2007, zijn functie als CEO van RT Company neergelegd, onder de opschortende voorwaarde dat de overname van Vivenda formeel zal worden uitgevoerd;

- De heer C. van Versendaal, huidig bestuurder van Factotum Media BV, is voorgedragen en benoemd tot CEO van de onderneming, onder de opschortende voorwaarde dat de
overname van Vivenda formeel zal worden uitgevoerd;
- De heer Budel heeft zijn functie als President Commissaris van de vennootschap per 1 mei 2007 neergelegd;

- De heer A.M. Mirck is met onmiddellijke ingang benoemd als lid van de Raad van Commissarissen;

- De heer B. van Leeuwen is benoemd als President Commissaris onder de opschortende voorwaarde dat de overname van Vivenda formeel zal worden uitgevoerd.

Pagina 1 van 2Pagina 1 van 2 ompany.nl Page 1 of 2 www.rtc

Transactie en financiering
RT Company is voornemens om alle uitstaande aandelen in het kapitaal van Vivenda, haar deelneming Esto BV en haar deelneming Vivenda Magazine BV te verwerven voor EUR 7,5 miljoen.

De koopsom die door RT Company zal worden betaald, wordt verrekend met de stortingsplicht die De Groote Zandschulp heeft op de aan haar nieuw uit te geven aandelen, zijnde in totaal 15 miljoen aandelen RT Company tegen een uitgifte koers van EUR 0,50. In het kader van het toelaten tot de handel van deze effecten op Eurolist by Euronext Amsterdam wordt een door de AFM goed te keuren prospectus voorbereid.

Na verwerving van Vivenda zal het totaal aantal uitstaande aandelen RT Company 32.239.939 zijn. De Groote Zandschulp heeft een lock-up voor 7,5 miljoen van de nieuw uit te geven aandelen voor een periode van 6 maanden.

Beëindiging Converteerbare lening
De overname van Vivenda wordt volledig gefinancierd middels de uitgifte van 15 miljoen nieuwe aandelen RT Company NV, aan de Grote Zandschulp. Hierdoor heeft RT Company, evenals de Groote Zandschulp bij doorgang van transactie geen belang meer bij het opvragen van het restant van EUR 9 miljoen onder de bestaande converteerbare lening.

RT Company NV heeft met de Groote Zandschulp I BV onder opschortende voorwaarde dat de transactie doorgaat, een overeenkomst gesloten om de converteerbare lening van EUR 9 miljoen te laten vervallen (beëindigen), waardoor een verdere verwatering met 18 miljoen aandelen RT Company, na de emissie van 15 miljoen aandelen RT Company NV in het kader van de huidige voorgenomen transactie, zal worden voorkomen. De Groote Zandschulp zal de converteerbare lening op de datum dat de transactie wordt uitgevoerd kopen van Holland Management Holding (HMH) BV en Stichting Vrienden.

Strategische kernpunten
Aansluiting bij RT Company biedt Vivenda de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten versneld te introduceren. Met de vergrote slagkracht en schaalgrootte is de onderneming beter in staat in te spelen op de marktontwikkelingen. Daarnaast sluit een aantal participaties van RT Company goed aan bij de visie van Vivenda, wat mogelijkheden tot kruisbestuiving biedt.

Over RT Company
Het beleid van de vennootschap is erop gericht het houden c.q. uitbreiden van de bestaande participaties in niet-beursgenoteerde ondernemingen, waaronder onder andere DigiNotar Holding, Ooip Syndication en Meyer Monitor, alsmede het operationeel actief worden in de media en ICT sector door het verkrijgen van meerderheidsbelangen in ondernemingen in deze sector.

Einde persbericht

RT Company N.V.