Punch Technix nv



Inbreng van Punch Graphix in Punch Technix wordt overwogen

02 | 05 | 2007

Sint-Martens-Latem (België), Vijfhuizen (NL) en York (UK), 2 mei 2007
- Punch, Punch Technix en Punch Graphix maken gezamenlijk bekend dat Punch Graphix en Punch Technix de industriële en commerciële synergieën van een eventuele combinatie van hun respectieve activiteiten gaan onderzoeken. Punch overweegt om de totaliteit of een deel van zijn 92% aandeel in het kapitaal van Punch Graphix in te brengen in Punch Technix in ruil voor aandelen uitgegeven door Punch Technix. Verder wordt overwogen om aan bestaande aandeelhouders van Punch Technix de mogelijkheid te bieden om in te schrijven op nieuwe aandelen uit te geven naar aanleiding van de kapitaalverhoging als gevolg van de inbreng in natura door Punch van zijn aandelen Punch Graphix.

Punch Technix heeft Petercam Corporate Finance aangesteld als financieel adviseur om Punch Technix bij te staan bij de evaluatie van voormelde eventuele transactie en om een billijkheidsbeoordeling (`fairness opinion') te geven.

De eventuele transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthoudende instanties, van de respectieve raden van bestuur van Punch Technix, Punch Graphix en Punch en van de aandeelhoudersvergadering van Punch Technix.

Het is de bedoeling om binnen de komende maanden uitsluitsel te hebben over de mogelijke voordelen van de voorgestelde transactie, en om dan uiterlijk in juli 2007 een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Punch Technix bijeen te roepen.

De combinatie van de machinebouwactiviteiten van Punch Technix met de activiteiten van Punch Graphix op het gebied van ontwikkeling, productie en distributie van grafische systemen voor drukvoorbereiding (beeldvorming) en hoogtechnologische digitale kleurendruk zou aanleiding geven tot een verticaal geïntegreerde technologiegroep die productie en distributie van grafische systemen bundelt.

Het resultaat van deze integratie zou een sterke en rendabele technologiegroep zijn, gerugsteund door een referentieaandeelhouder met een duidelijke strategie voor waardecreatie. Bovendien zouden de voorgestelde operatie en de daaruit voortvloeiende samenvoeging van complementaire activiteiten (onderzoek en ontwikkeling, inkoop en administratie) binnen eenzelfde groep leiden tot significante schaalvoordelen voor Punch.

Punch International N.V. Punch Technix N.V. Punch Graphix Plc

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met

Punch International N.V.
De heer Wim Deblauwe, Chief Financial Officer
Tel: +32 (0)9 243 4840

Punch Technix N.V.
De heer Marc Maes, Secretary General
Tel: +31 (0)23 558 9050

Punch Graphix Plc
De heer Peter Tytgadt, Chief Financial Officer
Tel: +32 (0)3 443 19 08