ARINSO

PERSBERICHT

ARINSO International bundelt krachten met
Northgate Information Solutions ter versteviging
van marktleiderschap in HR Services

Brussel, 2 mei 2007

ARINSO International (Euronext Brussel: ARIN), kondigt vandaag haar intentie aan om samen te gaan met Northgate Information Solutions PLC (LSE: NIS ­ www.northgate-is.com). De combinatie van beide bedrijven zal bijna 6.000 werknemers tellen met een gezamelijke omzet rond de 700 miljoen euro. Samen verstevigen beide bedrijven hun marktleiderschap in HR & Payroll dienstverlening in Europa, met belangrijke activiteiten in Amerika en Zuidoost-Azië.

Op 1 mei heeft Northgate een voorwaardelijke overeenkomst gesloten om
9.069.840 aandelen te kopen van ARINSO's oprichter en CEO Jos Sluys, wat een meerderheidsaandeel van 60,43% vertegenwoordigt, aan een prijs per aandeel van 18,75 euro in cash plus 5 nieuwe Northgate aandelen. Aan de huidige wisselkoers en koers van het Northgate-aandeel (1), komt dit neer op
25,18 euro per aandeel. Dit waardeert ARINSO op ongeveer 375 miljoen euro.

De transactie krijgt de steun van beide management teams en ligt enkel nog ter goedkeuring voor aan de aandeelhouders van Northgate. De Raad van Bestuur van Northgate raadt haar aandeelhouders unaniem aan om de deal goed te keuren. Doelstelling is om de transactie af te ronden tegen 1 augustus 2007; vanaf dan verwerft Northgate de controle over ARINSO International. Daarop zal Northgate een verplicht openbaar overnamebod lanceren op alle resterende aandelen, conform de Belgische overnameregulering. De Raad van Bestuur van ARINSO heeft haar steun voor de combinatie uitgedrukt, onder voorbehoud van nazicht van het overnameprospectus dat bij het CBFA zal neergelegd worden.

Zowel de strategische redenen als de timing van deze combinatie zijn duidelijk. De markt van HR dienstverlening toont een versnelde groei en zowel ARINSO als Northgate bekleden benijdenswaardige posities in hun respectieve markten. Northgate is marktleider in HR & Payroll dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk op basis van haar eigen software oplossingen, terwijl ARINSO beschouwd wordt als de belangrijkste leverancier van SAP HR-Services in Europa, met een groeiende aanwezigheid op het Amerikaans continent en in Zuidoost-Azië. De dominante positie van Northgate in het Verenigd Koninkrijk, Europa's belangrijkste HRO markt, zal de roll-out van wereldwijde contracten aanzienlijk versnellen. De combinatie van beide bedrijven zal toelaten om op ARINSO en Northgate bundelen krachten ­ 2 mei 2007
- pagina 1 van 3 -

grotere HR Outsourcing (HRO) contracten te mikken, daarbij optimaal gebruik makend van ARINSO's euHReka platform.
Beide bedrijven hebben een succesvolle off-shoringstrategie opgezet, waarbij samen 700 werknemers in Indië, Maleisië en de Filippijnen te werk gesteld worden.

De CEO van Northgate, Chris Stone, zal de gecombineerde groep leiden. Jos Sluys, de CEO van ARINSO, zal uitvoerend bestuurder worden van Northgate en een leidende rol opnemen in Europa met een focus op de ontwikkeling van strategische klanten. Hij zal ook de op één na grootste aandeelhouder van de groep worden. Vermits beide bedrijven erg complementair zijn, zullen de bestaande management teams in functie blijven en zal de combinatie een positieve invloed hebben op de loopbaan van de werknemers van beide ondernemingen.

Chris Stone, Northgate CEO: "Deze transactie is een unieke opportuniteit voor Northgate en vertegenwoordigt een belangrijke stap in onze groei en ontwikkeling. Hiermee wordt onze succesvolle HR afdeling in een klap een bedrijf van wereldklasse, met producten die kunnen dienen om de HR noden van corporate klanten op vijf continenten te bedienen, zowel voor de grootste multinationals als voor KMO's. Northgate en ARINSO zijn perfect complementair wat betreft producten, technologieën, locaties en klanten. Ik kijk er dan ook naar uit om samen te werken met Jos en zijn collega's om maximaal voordeel te halen uit de mogelijkheden van deze transactie."

Jos Sluys, CEO van ARINSO: "We zijn actief in een markt waar drie elementen echt van belang zijn: referenties, technologische voorsprong en omvang. We hadden al een erg sterke reputatie bij grote werkgevers en we worden algemeen gerespecteerd voor onze expertise op het vlak van Human Capital Management en SAP HR & Payroll platformen. Het samengaan met Northgate biedt ons nu de opportuniteit om een quantumsprong te maken qua marktaandeel. Het voltallige managementteam heeft alle vertrouwen dat Northgate de juiste partner op het juiste moment is."

Willy Breesch, Voorzitter van de Raad van Bestuur van ARINSO International voegt toe: "De groei van ARINSO sinds 1994 is indrukwekkend. Jos Sluys en zijn managementteam hebben deze onderneming doen uitgroeien van 5 mensen tot meer dan 2.500 werknemers, tot een Europese marktleider in HR dienstverlening. Voor het bedrijf, haar werknemers, haar klanten en haar aandeelhouders is het samengaan met Northgate erg zinvol. De Raad van Bestuur van ARINSO heeft daarom het volste vertrouwen dat deze stap de basis zal leggen voor de toekomstige uitbouw van het nieuwe bedrijf".

Tijdens de gehele transactie traden ABN Amro en Allen & Overy op als adviseurs van ARINSO en de verkopende aandeelhouder.

(1) Koers van het aandeel op 1 mei 2007:
GBP:EUR wisselkoers 1.465, Northgate aandelenkoers van 87.75 pence. ARINSO en Northgate bundelen krachten ­ 2 mei 2007
- pagina 2 van 3 -

Over ARINSO International
ARINSO International (Euronext Brussels: ARIN) is een wereldwijde HR services dienstverlener die innovatieve HR oplossingen levert aan grote en middelgrote werkgevers. ARINSO streeft naar HR Excellence door Strategisch Advies, Outsourcing Services en Technology Integration Services.

ARINSO is opgericht in 1994 en heft momenteel meer dan 2.600 medewerkers in 27 landen waaronder Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Marokko, Nederland, de Filippijnen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Singapore, Spanje, Thailand, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland.

www.arinso.com

Over Northgate
Northgate Information Solutions (LSE: NIS) is een marktleider in softwaretoepassingen en outsourcingsoplossingen voor de sectoren van openbare veiligheid, lokale overheden, onderwijs en HR en is eveneens de grootste leverancier van HR en payroll toepassingen in de UK. Northgate Information Solutions plc is genoteerd op de London Stock Exchange en maakt deel uit van de FTSE 250 index. Northgate heeft meer dan 30 jaar ervaring de in IT markt. Vandaag werkt het bedrijf nauw samen met heel wat corporate organisaties, naast de volledige regionale Britse politie, bijna 90% van de lokale Britse overheden en meer dan de helft van de FTSE 100 bedrijven. Northgate heeft haar hoofdkwartier in Hemel Hempstead, stelt meer dan
3.200 mensen te werk en heeft bijna 2.700 grote en 7.000 kleine en middelgrote klanten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
Northgate heeft drie grote afdelingen voor elk van de kernactiviteiten van de groep: Northgate HR is de afdeling van Northgate Information Solutions die zich specialiseert in HR services. Northgate HR is de belangrijkste leverancier van software-oplossingen voor HR, Payroll en Pensioenen. Moorepay is een afdeling van Northgate die zich specialiseert in HR & Payroll oplossingen voor KMO's. Northgate Public Services is de belangrijkste leverancier van technologie ten dienste van openbare besturen. De missie van Northgate Public Services bestaat eruit om intelligente technologische oplossingen binnen het bereik van de openbare besturen te brengen.
Northgate Managed Services levert oplossingen op vlak van infrastructuur aan privé- bedrijven, openbare besturen en non-profit organisaties en gespecialiseerde ICT managed services aan onderwijsinstellingen, lokale overheden en dienstverleners. Meer informatie over Northgate is beschikbaar op www.northgate-is.com

Meer informatie

Luc Osselaer Marleen Vercammen VP Communications Chief Financial Officer Tel. +32 2 558 06 70
Tel. +32 2 558 06 70

luc.osselaer@arinso.com marleen.vercammen@arinso.com

ARINSO en Northgate bundelen krachten ­ 2 mei 2007
- pagina 3 van 3 -


---- --