LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 2 mei 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Teun van de Keuken en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Rebecca Gomperts - Hoofdgast van vanavond is Women on Waves oprichter Rebecca Gomperts. Women on Waves voert actie voor een veilige abortus. En het leek er even op dat ze vorige week goed nieuws kregen van het ministerie van VWS, maar dat bleek tegen te vallen. De vergunning van 12 weken is verkort tot 7 weken, daarmee gaan ze geen stap vooruit, maar zelfs een stap terug. Teun praat met Rebecca over de acties die Women on Waves nu gaat ondernemen.

Theaterstuk 'Zoek' - Anne van Dorp (regisseur) en Mark Timmer (artistiek leider Gasthuistheater) vertellen in Desmet Live over de voorstelling 'Zoek', en het Gasthuistheater als broedplaats voor jong talent. 'Zoek' speelt zich af in de opslag Gevonden Voorwerpen bij de spoorwegen. De voorwerpen die in de opslag liggen, dragen een zekere tragiek met zich mee. Waarom zijn deze spullen vergeten? Of wordt er überhaupt niets gemist? Een voorstelling waarin kleine menselijke acties iets zeggen over de kleinheid van de mens.

Vaste onderdelen:

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman of verhalenbundel die dezelfde week verschijnt. Vandaag is dat de eerste bladzijde van 'Moedermelk' van Edward St. Aubyn.

Buitenlandse correspondenten - De Amerikaanse journalist Douglas Heingartner praat afwisselend met enkele buitenlandse collega's over LLiNKe thema's in de actualiteit.

De Huisbioloog - Kees Moeliker komt regelmatig langs in Desmet Live om als huisbioloog wetenswaardigheden en nieuwtjes uit de wereld van de natuur te bespreken. Ook neemt Kees elke keer een onwaarschijnlijk onderzoek mee.

Live-muziek - Lady Angelina, bijgenaamd 'The Saddest Voice of Europe', brengt op haar accordeon bloedstollende smartlappen, stevige tango's en bitterzoete liefdesliedjes, die je doen dansen met een krop in de keel. Uitgedost in haar eigen excentrieke stijl met zwarte vleugeltjes, zet zij een cabaretachtige sfeer neer die doet denken aan de sideshows van vroegere circussen.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis). Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT