De Melkweg

Chris Chameleon
Zanger Boo geeft uniek zitconcert

woensdag 2 mei 2007 ( Melkweg, Oude Zaal ( 21:00 uur ( E 12,50

Zanger/singer-songwriter Chris Chameleon is op woensdag 2 mei solo live te bewonderen met een uniek zitconcert in de Amsterdamse Melkweg, waarbij hij zichzelf begeleidt op akoestische gitaar.

In zijn "vorige" leven was Chris Chameleon de zanger/bassist van de in de Benelux zeer bekende Zuid-Afrikaanse band Boo!. Met deze band speelde hij tussen 2000 en 2005 in vele zalen en op ontelbare festivals. Concertzalen zoals Paradiso, Tivoli en 013 liepen vol voor deze band. Ook op festivals als Pukkelpop en Dour in België wist de band indruk te maken. In zijn "nieuwe" leven (de band is eind 2004 opgehouden met spelen) richt de charismatische zanger zich meer op het schrijven van luistermuziek. De bezoeker van de concerten van Chris Chameleon kan een gevarieerd programma verwachten: naast liedjes van zijn 3 soloalbums zullen er ook nummers van Boo! aan bod komen. Speciaal voor de fans zal Chris tijdens deze komende tournee in de Benelux ook werk van 2 nieuwe albums waar hij momenteel aan werkt, ten gehore brengen. De luisteraar zal dus zeker verrast worden met nieuw werk en zijn vocale bereik van 4 octaven maakt zijn concert boeiend van begin tot eind.

De zanger heeft het druk. Naast het opnemen van nieuw werk, tourt hij vrijwel aan één stuk in Zuid-Afrika waar bijna al zijn shows uitverkopen. Chris Chameleon die zo kleurrijk is als zijn naam doet vermoeden, heeft onlangs de halve finale bereikt met één van zijn eigen nummers in een grote internationale songwriterswedstrijd (ISC). In de jury zitten grote namen zoals Robert Smith (The Cure), Tom Waits, Macy Gray en Jerry Lee Lewis. In Zuid-Afrika is Chris Chameleon een succesvol artiest: Van zijn albums werden er moeiteloos binnen 1 jaar tijd meer dan 100.000 stuks alleen al in Zuid-Afrika verkocht. Begin april van dit jaar werd de zanger verrast met een bijzondere erepenning voor zijn bijdrage aan de lichte Zuid-Afrikaanse muziek. Half april ontving Chris een SAMA-award (South African Music Award) voor zijn album "7de Hemel": het beste Afrikaanstalige album van het afgelopen jaar.

Chris Chameleon ging al eerder als soloartiest in de Benelux op tournee (eind 2005). Hij wist ook hier het publiek te boeien met zijn intieme shows. In 2006 was hij o.a. te zien op het grote festival Folk Dranouter in België, waar hij van het publiek (850 man) aan het einde van zijn show een tien minuten durende ovatie kreeg. Deze zanger Chris komt dus opnieuw voor een intieme serie concerten terug naar de Benelux.

Chris Chameleon heeft inmiddels 3 albums en een DVD uitgebracht:


- Ek Herhaal Jou (2005).
Chris componeerde muziek bij gedichten van de dichter Ingrid Jonker (Zuid-Afrika). Zijn markante stem (die een bereik van 4 octaven heeft), is uitermate geschikt voor de vertolking van Jonkers gedichten. De nummers op dit album zijn in het Afrikaans. Chris zingt deze songs ook wel eens in het Nederlands. Deze gedichten zijn op passende wijze door Gerrit Komrij vertaald.

Vorig jaar bracht Chris 2 albums uit:

- "Shine"is een Engelstalig album dat vol staat met popmuziek en ballads in de sfeer van zijn voormalige band Boo!. Chris zal nummers van dit album in een akoestisch versie spelen.
- 7de Hemel is het tweede album in het Zuid Afrikaans. De nummers zijn gebaseerd op zijn rol in een soapserie (7de Laan) op de nationale TV in Zuid-Afrika. Deze cd past meer in het vakje van luistermuziek.

Voor 2007 staan er 3 releases op de planning: een Zuid-Afrikaans album, een Engelstalig album en een DVD van een optreden met een band.