AutoRai

Nettowinst Suzuki stijgt voor zesde achtereenvolgende jaar

(5/2/2007)
De Suzuki Motor Corporation heeft het afgelopen boekjaar (dat loopt van april 2006 tot en met maart 2007) afgesloten met een nettowinst van ruim 75 miljard Yen (460 miljoen Euro). Dat is een stijging van bijna 14 procent ten opzichte van vorig boekjaar. Het is overigens voor de zesde achtereenvolgende keer dat het concern het boekjaar afsluit met een gestegen nettowinst.

In het afgelopen boekjaar werden nog meer opvallende resultaten geboekt door de Suzuki Motor Corporation:

* Wereldwijd verkocht het concern ruim 2,2 miljoen autoâs; ruim 7 procent meer dan het boekjaar ervoor.

* Daarnaast werden ruim 3 miljoen motorfietsen en quads verkocht.
* In dezelfde periode werden ruim 2,4 miljoen autoâs geproduceerd; een stijging van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder.
* De wereldwijde omzet steeg voor de achtste achtereenvolgende keer: naar 3.164 miljard Yen (19,4 miljard Euro), een plus van ruim 15% t.o.v. het vorige boekjaar. De omzet in Europa steeg overigens ruim 34%.

* Aan het einde van het boekjaar waren ruim 45.500 medewerkers werkzaam voor de Suzuki Motor Corporation (automobielen, motorfietsen en marine).

Suzuki Motor Corporation heeft veel vertrouwen in de toekomst en spreekt daarom stevige ambities voor het lopende boekjaar uit: het aantal te verkopen autoâs moet met ruim 8% stijgen naar 2,4 miljoen eenheden. Daarnaast wil men ruim 3,7 miljoen motorfietsen en quads vermarkten, een stijging van 22%.