AutoRai

SEAT boekt vooruitgang met âPlan de Mejoraâ verbeteringsplan

(5/2/2007)
Gedurende het eerste kwartaal van 2007 is het aantal registraties van SEAT toegenomen tot 108.160, een toename van 1% vergeleken met dezelfde periode in 2006. De belangrijkste reden voor deze verkoopstijging is de positieve ontwikkeling die de markten in Centraal en Oost Europa doormaken.

De geconsolideerde inkomsten van SEAT over de eerste drie maanden van 2007 bedroegen 1,486 miljard euro en bleven op hetzelfde niveau als afgelopen jaar.

Eind maart 2007 was het geconsolideerde operationele resultaat met 21 miljoen euro toegenomen, waardoor de verliezen in het eerste kwartaal van dit jaar volgens de IFRS-normen tot 11 miljoen euro werden teruggebracht. Dit is het resultaat van het optimaliseren van de inkomsten en marges en tevens van het feit dat de nieuwe SEAT Altea XL Stationwagon uitstekend is ontvangen door de consument.

De genoemde cijfers zijn in lijn met het verbeteringsplan dat door SEAT is geïmplementeerd. Dit plan, dat tot doel heeft een positief resultaat over het financiële jaar 2008 te realiseren, is bekendgemaakt tijdens de presentatie van het jaarverslag van SEAT in februari dit jaar.